Javier Krahe serà jutjat per un curtmetratge irreverent del 1978

Cap comentari

No acabem d'entendre aquestes coses, la veritat. Ara resulta que un curtmetratge que el polifacètic cantant Javier Krahe va rodar al 1978 mereix una acusació de "delicte contra els sentiments religiosos". La denúncia l'ha posat el Centro de Estudios Jurídicos Tomás Moro.

No entenem res, de debò. Ara resulta que l'expressió artística pot ser motiu de delicte. Ara resulta que l'art ha de ser còmode, complaent, blanc i absolutament reverent.  No val a molestar, a inquirir, a inquietar, a opinar. Es veu que l'art no ha de trasbalsar, no ha de remoure res del que ja es considera preestablert. L'art ha de ser, sembla, innocu, no ha d'importunar, no pot ficar el dit a la llaga. L'expressió artística ha de ser controlada, estar sota control, ha de ser feta per artistes amb sang d'orxata que no poden expressar-se lliurement sense abans haver-se revisat tots els codis escrits i no escrits, repassat les morals i les creences per tal d'estar segurs de no importunar a ningú.

Nosaltres, ja ens perdonareu, però no hi combreguem. Nosaltres creiem en el cinema agressiu, en l'art punyent i el de denúncia, fins i tot el que denuncia allò amb que nosaltres estem d'acord.
No penso igual que tu, però moriria per defensar el teu dret a pensar diferent. (Voltaire)

Aquí teniu, faltaria més, part del curtmetratge: