El Jack Nicholson ficant-se en el paper de Jack Torrance

1 comentari
Rodatge de The Shining / El Resplandor del Kubrick. Les càmeres s'estan preparant. Només una està rodant, la de la Vivian Kubrick, que documenta el rodatge. Tothom, no només les càmeres, s'està preparant per rodar una de les escenes -de les moltes que conté el film- que passarà a l'imaginari col·lectiu, aquella en que la Wendy Torrance (Shelley Duvall) roman tancada al bany mentre el seu marit, el Jack Torrance, ja totalment fora de si, intenta entrar-hi a cop de destral.
Tothom es prepara: llum, so, tècnics diversos... i el Jack, el Jack Nicholson també s'està preparant. Està ficant-se dins del personatge. Aquí el teniu.


Impactant, oi? Doncs ara vull que us hi torneu a fixar, però reparant en alguns detalls que a mi em semblen particularment reveladors. En la primera imatge, per exemple, fixeu-vos bé en la mirada del Jack a la Wendy mentre aquesta entra al bany.
De la segona imatge m'encanta com la mateixa Wendy s'acomiada de tothom, segurament amb una veu queda, tímida, totalment imbuïda del seu personatge. Quasi sembla que demani perdó per tancar la porta.
A la tercera un tècnic de plató li pregunta al Jack si està preparat mentre acaba de vigilar els detalls; res particularment important, però que aboca a la quarta en la que, mentre passa pel seu darrera, ja podem veure al Nicholson totalment ficat en el personatge, presa dels nervis, ansiós, algú diria que necessitat de posar-se immediatament en acció.
Quan, a la cinquena, el Jack ja agafa la destral per fer-se-la seva, perd definitivament el control del que té al voltant i quasi li etziba una bona destralada al tècnic, que s'aparta en el darrer moment, mentre el Jack crida "DESTRAL!, ASSESSINAR!, MATAR!".
M'encanta la sisena i última. El tècnic notifica a direcció que tot està preparat, mentre deixa al Jack al set, amb la destral ja formant part de la seva anatomia, donant voltes nerviosament sobre si mateix, embogit, recargolant-se, impacient, ansiós.

Després vindria el crit d'"ACCIÓ!". La resta és història.


NOTA: Ha estat el Tumblr All of them witches el que ens ho ha descobert.

1 comentari :

Cinema Lights ha dit...

Després de riure'ns moltíssim amb el "He's ready", volem dir-vos que avui us hem donat un premi pel vostre super blog!! :D

Gràcies per descobrir-nos moltíssimes coses sobre el cinema que tant estimem!

http://thecinemalights.blogspot.com.es/2012/05/liebster-blog-award.html

Bon cap de setmana!