Amenacen amb denunciar un Pub que es diu The Hobbit per vulnerar drets d'autor. Sort d'en Gandalf, que si no...

2 comentaris
A Southampton hi ha un pub que es diu The Hobbit. Està decorat amb grafitis inspirats en la novel•la i els plats i menús tenen tots noms relacionats amb els personatges de Tolkien.
El pub funciona tranquil•lament des de fa més de 20 anys, però fa poc ha rebut una denuncia de l’empresa americana que gestiona els drets de la pel•lícula en la que demana al pub que canviï els nom i totes les referències a la novel·la o bé que assumeixi una demanda i un judici amb totes les conseqüències.

Des de l’amenaça, el pub i la clientela han muntat una campanya al Facebook que ja té 59.000 adeptes a la seva causa i han fet prou soroll per arribar a l’altra banda del planeta: Nova Zelanda, on Stephen Fry i Sir Ian Mckellen estan rodant encara el Hobbit.
Gràcies a la pressió d’aquests dos actors, que s’han queixat públicament, l’empresa gestora dels drets (Middle Earth Enterprises) els ha ofert una llicència que poden pagar per seguir tenint certs drets, però encara no se sap res més concret.

Sir Ian Mckellen i Stephen Fry s’han ofert públicament a pagar la licència (£63) perquè el Pub segueixi en peu amb el mateix nom que fa 20 anys.
A la pàgina web del pub diuen que encara no hi ha res clar, hi ha altres pubs en la mateixa situació i no saben com acabarà el tema. Textualment han comentat:
"la batalla per l’abisme de Helm ha acabat; la batalla per la Terra Mitja està apunt de començar…” 

Queda clar i demostrat que són autèntics fans :-)  Esperem que els interessos comercials dels que han comprat els drets, no prevalguin sobre els admiradors de veritat de l'obra de Tolkien.

2 comentaris :

Gloria White ha dit...

fans totales !!. Pués al lado de mi casa hay un bar que se llama Gondor

Marc Ambit ha dit...

JOJOJO!!! Pues ya les puedes ir avisando, Gloria. Como vengan los de la Middle Earth Enterprises a tu barrio...
O mejor, ve llamando a Gandalf!