Død snø (Dead Snow) (2010) - Tommy Wirkola

1 comentari
Zombies nazis congelats en la neu dels fiords noruecs i amb sed de venjança, quina premissa, no? Aquesta és una de les pelis que, inicialment va tenir més vots en l'enquesta que estem realitzant aquests dies per trobar quina és la vostra peli de zombies favorita.
Si més no, les regles del joc estan clares i no haurien de decebre a ningú. Dead snow és una broma i, si te la mires com a tal, no deixa de tenir la seva gràcia.
Tot comença com si fos Evil Dead: uns joves s'atansen a una cabana al bell mig d'un gelat no res per passar-hi les vacances de pasqua. Però el que no saben és que per la zona deambulen des del final de la segona guerra mundial uns soldats nazis amb molta mala bava que els faran passar unes vacances força agitades.
A l'igual que els clàssics moderns del gènere, Dead Snow comença poc a poc, introduint els personatges, les seves filies, les parelletes del grup, els graciosos i les noies sexualment alliberades. Però la irrupció dels zombies nazis els trastoca els plans.
Més que decent en plantejar la peli, però no tan eficient en rematar-la, el Tommy Wirkola juga a l'exageració i a l'humor histriònic però sense jugar-s'hi el coll, quedant al final tot una mica dil·luït.
Amb tot, una peli de zombies ben entretinguda per veure sense pretensions i buscant un gir curiós a una temàtica en la que, francament, és difícil innovar.

1 comentari :

Sergi Calle ha dit...

A mi em va decebre bastant. No està a l'alçada del trailer. Té moments gore enginyosos però totes les situacions eren massa vistes (està plena d'homenatges però no és excusa).

Però el que em va molestar és que està molt mal muntada. No hi ha emoció perquè veus venir els ensurts, els cops, els atacs... no saps què passarà però per com gira la camera i tal, veus que passarà alguna cosa en 3, 2, 1...