Cinema clàssic online gratis

Cap comentari
Ens n'assabentem a través de la Karma Tàpia de que hi ha un projecte online sense afany de lucre iniciat per uns amants del cinema que pretén oferir pel·lícules clàssiques gratuïtament a la xarxa, respectant sempre els drets d'autor, copyrights i demés drets restrictius.

El projecte en qüestió es diu Big Five Glories, en homenatge a les cinc majors de la època daurada de Hollywood i conté un catàleg francament interessant hores d'ara, abraçant un ample rang de gèneres i de grans clàssics. Sense anar més lluny, un pot veure online His girl Friday del Howard Hawks, Secret Agent del Hitchcock, The man with the golden arm del Premminger, A star is born del William Wellman o Mr Smith goes to Washington del Capra, tan sols per citar-ne algunes de populars.
Ens permet navegar per dècada, per director, per gènere i, per descomtpat, emprar el seu buscador, així que el catàleg es torna francament accessible i, és clar, un va quedant aclaparat per la gran quantitat de grans pel·lícules disponibles.


De moment, les dues úniques pegues que nosaltres li trobem són que:
a) no tenen subtítols en cap idioma, versió original pelada
b) la qualitat és fixa, depenent sempre de la font i mai ofereix la possibilitat de canviar-la.

Precisament, aquest segon punt és un dels que els seus creadors volen canviar més aviat, intentant aconseguir còpies digitals de més qualitat per poder oferir l'opció d'escollir en funció del nostre ample de banda.

En qualsevol cas, però, una gran iniciativa que ofereix al cinèfil l'oportunitat de trobar pel·lícules francament amagades, de segona fila, o completar filmografies de directors importants que, de vegades, són difícils de trobar pels canals convencionals.