Pippi Calcesllargues per Hayao Miyazaki?

Cap comentari
Ens n'assabentem a través del Facebook de Blackie Books de que el Hayao Miyazaki, gran creador de les més destacables joies de l'anime del darrer quart de segle i fundador dels estudis Ghibli, tingué entre les seves mans els plans per dibuixar una sèrie d'animació basada en les trapelleries de la famosa Pippi Langstrum.
Fou vora l'any 1971 i el projecte estava molt clar en la seva ment, però l'autora de la novel·la, Astrid Lindgren, no hi donà permís, així que es va quedar en això, en un projecte.

De totes maneres, al Miyazaki li va donar temps de fer algunes provatures i dibuixar-ne algunes aquarel·les per anar provant amb el personatge principal.


Com es pot comprovar, són, fonamentalment, proves per definir el personatge principal i el seu entorn més proper, proves de colors, etc, que ens mostren a una Pippi fent tasques comuns en el que haurien de ser els tests per desenvolupar l'animació.


Entre la documentació gràfica que ha perdurat, també algunes aquarel·les dels personatges secundaris, de la casa de la Pippi i, fins i tot, el que sembla que seria un intent d'intuir el que podria ser la careta de la sèrie, amb una Pippi en un balancí sobre el poble, molt en l'estil de la intro de Heidi.



El projecte no es dugué -lamentablement,- a terme. Però l'espineta que se li va quedar clavada al Miyazaki se la va poder treure en desenvolupar Panda Kopanda (Panda, Go panda!), un migmetratge de 30 minuts que va dirigir un any després el seu col·lega i cofundador dels estudis Ghibli, Isao Takahata (director de les grans Pom Poko i La tomba de les lluernes). En aquest migmetratge, la Mimiko, el personatge principal s'assembla molt sospitosament als dibuixos de prova de la sèrie de la Pippi. Aquí teniu el migmetratge per si ho voleu comprovar.



Però encara aprofitaria Miyazaki una mica més aquests esbossos quan l'any 1988 dirigí El meu veí Totoro, on el personatge de la Mei, també ens hi recorda poderosament.


Bé, no va poder ser. Un mite de la infància de molts no va prendre cos animat en les mans del mestre Miyazaki, però no crec que ningú tingui cap dubte de que hagués estat digne de veure.