Top 5 de les millors sèries de zombies

Cap comentari
Afortunadament, en els darrers temps les sèries de televisió han acostat els seus criteris tan de qualitat com de producció als del cinema. De la mateixa manera, la temàtica també s'ha ampliat i gèneres com el dels zombies que abans arribaven de forma molt escadussera a les graelles televisives (es veu que era massa "fort" per passar-ho per la TV) ara ja comencen a donar signes de vida (o de mort?).

Aquí us deixem cinc sèries que, si sou fans dels infectats i dels zombies de ben segur que us encantaran. Us les mostrem seguint l'ordre de les votacions dels usuaris de Filmaffinity.

1
The walking dead (2010). El Frank Darabont (director de The Shawshank redemption/Cadena perpetua) adapta uns còmics i ho peta, literalment. Va generar una gran expectació que, probablement, es va anar dil·luint a mesura que la serie NO avançava. La intenció era fer una sèrie menys gore i més dramàtica, però els guions del Darabont no van acabar de quallar. De totes maneres, molts espectadors han continuat fidels i ja esperen l'estrena de la tercera temporada. Cal, si més no, donar-li crèdit per atrevir-se a fer una sèrie íntegrament de zombies, sense contemplacions, conservant molts dels tics habituals del gènere i amb una enorme profusió d'efectes visuals.
2
Ugly Americans (2010). Sense ser temàtica zombie pura, aquesta reconstrucció d'un Nova York futur en el que conviuen més o menys pacíficament monstres de tot tipus, mutants, vampirs, dimonis i, sí, també zombies, és una excusa fantàstica per veure una sèrie molt divertida i enginyosa, plena de gags visuals i amb uns personatges realment entranyables. La història del Mark Lilly, treballador dels serveis socials que lluita per la integració de tots els monstres en la societat és tan original com addictiva. A l'Última Projecció en som molt fans i ja li vam dedicar un post sencer.
3
Dead set (2008). Per a nosaltres, de llarg, la millor sèrie de zombies mai rodada. El punt de partida és extremadament original: Anglaterra pateix una epidèmia zombie. Els únics supervivents? Els concursants del reality Big Brother que estan tancats a la casa del concurs. Amb aquesta premisa, el Charlie Brooker (que l'any passat ens va deixar bocabadats amb el seu tríptic Black Mirror) engega una crítica implacable conta la televisió i contra els espectadors adotzenats, sense escatimar sang i fetge ni mala llet. Absolutament imprescindible, ja li vam dedicar un post, de tant com ens va agradar.
4
High school of the dead (2010). Al Japó va arrasar amb les audiències aquesta història de survival horror que viuen uns joves d'institut japonès amb les hormones agitades. Barreja explosiva d'anime d'acció, gore visceral i erotisme de calcetes i pits que reboten, és un còctel força irresistible si un és capaç -i costa molt- d'oblidar-se del masclisme descarat que la sèrie destil·la. La història està, això sí, molt ben portada i tot i que personalment ens hagués agradat més que deixessin de banda les falques costumbristes i haguessin anat més de cara a la lluita per la supervivència, és innegable que Highschool of the dead té molta força i no deixa de ser una manera ben diferent de veure zombies, ara en format anime.
5
Death Valley (2011). Producció de la MTV, aquesta simpàtica comèdia de zombies explica la història d'un barri de Los Angeles en el que, d'una nit a l'altra, els zombies, els vampirs i els homes-llop han baixat de les muntanyes per quedar-s'hi. La divisió especial de la policia destinada a contenir-ne els atacs i assegurar una vida més o menys pacífica són una colla de pirats amb moltes mancances tant personals com professionals. La sèrie, sense ser gran cosa ni transcendir aconsegueix divertir amb la seva barreja de comèdia i acció mata-zombies, amb escenes força aconseguides i enginyoses històries paral·leles. Ja us la vam recomanar aquí fa un temps.