Substàncies d'Star Wars

Cap comentari

Solcar la galàxia a bord d'un Falcó Mil·lenari o d'un X-Wing dóna molta set. I en un univers convuls com el d'Star Wars s'ha de ser prudent, que un no sap mai el que pot arribar a ficar-se a la gola quan para en alguna taverna de mala mort com la de Mos Eisley.
I a l'Última Projecció, fidels a les substàncies la nostra vocació de servei públic, us en volem acostar un llistat ben exhaustiu per tal de que no us empasseu res que vagi en contra de la vostra delicada salut.


Bacta: És una substància sanadora provinent del planeta Thyferra, molt similar al Kolto. Per dir-ho així, és com la mercromina de l'imperi galàctic. De fet, el Luke Skywalker va haver de ser submergit en un tanc de Bacta després del seu incident a la neu del planeta gelat del sistema Hoth.

El Luke Skywalker es pren un Bacta per via intravenosa


Bastonets de la Mort: Substància narcòtica líquida habitualment consumida en unes provetes transparents. Els seus efectes són l'eufòria desmesurada i una distorsió molt acolorida de la realitat. Cada consumició redueix considerablement l'esperança de vida. Si mai us atreviu a consumir-ne, contacteu amb els Slythmongers, els seus traficants habituals.

Un Slythmonger li ofereix Bastonets de la Mort a un desinteressat Obi-Wan Kenobi

Black Ale: Beguda alcohòlica molt comú, d'origen Mandalori. És de gust dolç i suau, inodor i de color marró.

Espècia: S'anomenen "espècies" a un munt de substàncies disponibles a l'univers que tenen un efecte estimulant en el consumidor. Aquest efecte estimulant és de curta durada i acreixenta alguna habilitat o condició de l'individu, ja sigui la força o la resistència. Donada la curta durada del seu efecte, els seus consumidors fàcilment en cauen addictes, acostumats a sentir-se més poderosos i invencibles sota els seus efectes.

Espècia Glitterstim: Una de les més populars espècies de l'univers, infereix capacitats telpàtiques en l'individu que la consumeix. Es cultiva únicament al planeta Kessel i la seva distribució és, majoritàriament, prohibida. El seu preu acostuma a ser molt elevat i és per això que, combinat amb la seva prohibició, tan sols contrabandistes molt habilidosos com el Han Solo s'atreveixen a transportar-lo.

Espècia Carsunum: Cultivada a Sevarcos, aquesta espècia il·legal infereix un impuls substancial de la força i de la ment, però és molt perillosa donat que els seus efectes secundaris poden incloure la mort.

Espècia Ryll: Substància que s'utilitza com a component primordial de moltes medicines legals però que també és emprat com a droga de consum, essent aquesta molt perillosa i amb efectes secundaris devastadors.

Llet Blava: Una de les begudes més populars de l'univers, la tieta Beru s'assegurava cada matí de que no en faltés a la taula de la granja de l'oncle Owen Lars. Té un color, efectivament, blavós, que és tal com surt dels Banthas de Tatooine.
Mai no falta Llet Blava a la taula de can Lars

Kolto: Substància sanadora molt similar al Bacta, provinent del planeta Manaan, més en concret de les profunditats d'un abisme del seu oceà, d'on els Selkath el recolecten jugant-se la vida. Els Selkath, negociants i comerciants de mena, negocien constantment tant amb la República com amb els Sith per subministrar-los el Kolto. Cansats de la dependència, durant les guerres clon el consell Jedi va intentar sintetitzar-ne una substància similar, però va fracassar, havent de recórrer al Bacta, menys efectiu però més assequible.

Membrosia: Beguda alcohòlica de color daurat (tot i que pot ser més fosca en la seva variant Dark Membrosia). Justament, la seva versió Dark té un poderós efecte narcolèptic en les races insectoides.


Tihar: Beguda alcohòlica d'origen Mandalori. Es confecciona amb una barreja de fruites i es deixa reposar durant molt de temps.


NOTA DE L'EDITOR: L'Última Projecció no es fa responsable de la consumició excessiva d'aquestes substàncies ni en recomana el seu ús. Begui amb moderació. No condueixi la seva nau sota l'influx de begudes alcohòliques, sobretot si passa per algun control de l'Imperi.