"100 ideas que cambiaron el cine" de David Parkinson

1 comentari
Interessantíssim llibre aquest que ve a resumir la història del cinema al voltant de 100 conceptes clau que n'han marcat la història.Per descomptat, comença per les llanternes màgiques, la persistència retiniana i aquells conceptes seminals del setè art.
Però poc a poc avança cap a altres temes menys coneguts i igual d'interessants com algunes de les tècniques que conformen el llenguatge cinematogràfic (els primers plànols, els travellings, els plànols de continuïtat, el flashbacks, etc.), el funcionament de la indústria (amb aspectes que, personalment, no coneixia i que han canviat la meva perspectiva sobre el cinema, tot descobrint com funcionava a principis de segle a nivell de producció i distribució), la crítica, les seqüeles, les pelis de sèrie B, els premis, les publicacions, els gèneres, les escoles de cinema, els suports i un llarg etcètera absolutament primordial i enriquidor.

Cada entrada no ocupa més d'un parell de pàgines, amb un text molt directe i sense floritures, farcit d'exemples i acompanyat sempre de moltes fotografies il·lustratives.
Llegir-lo és un plaer absolut i rotund per a qualsevol amant del cinema, i vindrà a descobrir-li un munt d'aspectes que hem donat per suposats però que cal tenir molt presents per entendre'l millor. Imprescindible.

1 comentari :

Descubrepelis ha dit...

Un llibre bastant interesant, si senyor.