A touch of Cloth (2012) - Charlie Brooker

Cap comentari
Des que vam veure que Dead Set no era flor d'un dia i que el Charlie Brooker era capaç de guanyar-se l'apel·latiu de "nou geni" de la TV amb la seva aclamada Black Mirror, que vam decidir no perdre'ns res del que fes, fins i tot si era una sèrie documental sobre els efectes de la TV en les nostres vides.
I, per tant, el saber que tenia una comèdia ens va fer venir ganes de descobrir el costat humorístic del creador de peces tan torbadores com les abans mencionades.

'A touch of cloth' és una comèdia absurda i paròdica sobre les sèries de criminòlegs policials. És, per dir-ho així, un 'Agárralo como puedas' (The naked gun, 1988, David Zucker) a la britànica. El protagonista és el Jack Cloth (John Hannah), esterotipat fins la medul·la (passat difícil, alcohòlic, amb atacs d'agressivitat, etc.) que ha d'investigar crims, aprofitant l'avinentesa per farcir els capítols de gags absurds, surrealistes i jocs de paraules a dojo.

Gens subtil, grollera a estones, simplona i pocs inspirada la major part dels cops, 'A touch of cloth' és una anada d'olla de baixa estofa signada per algú que ha escrit algunes de les més impressionants peces televisives del nou segle. Qui vulgui veure-la amb ganes es divertirà segur que, això no se li pot negar, conté més gags per segon que qualsevol altra comèdia televisiva actual. Però qui s'hi atansi esperant veure genialitat quedarà molt decebut, però molt.