How TV ruined your life (2012) - Charlie Brooker

2 comentaris
Alenats pel nom del Charlie Brooker (Dead Set, Black Mirror) hem volgut seguir tot el que fa, tot esperant que el nivell no decaigués. En el camí ens hem trobat amb una curiositat que satisfarà a molts les ganes de no perdre's detall del que toca el nou rei Midas de la televisió britànica.

En aquesta 'Com la televisió va arruïnar la teva vida', el Brooker escriu i presenta una sèrie de documentals temàtics sobre la TV i l'efecte que té en les nostres vides. Abarca des del tractament de la por fins a l'amor, passant pel coneixement, el progrés, el cicle vital i les aspiracions, i ho fa des d'un punt de vista molt sardònic, d'una certa superioritat i amb ganes de ser didàctic, tirant de molt de material de la televisió britànica.

És indubtable que les seves teories sobre la influència de la TV no són gens descabellades, però el to que empra, el fotre-se'n constantment amb un to paternalista acaba sent feixuc de digerir.
Conté, això sí, exemples francament hilarants i estranys de televisió que s'intueix poden haver fet molt de mal als cervells dels seus telespectadors, i alguns moments són realment divertits, no li ho podem pas negar. Però hi afegeix alguns sketches còmics de paròdia habitualment no massa encertats que desllueixen el resultat final.

Es deixa veure, satisfà la curiositat i regala moments memorables de la TV (de la britànica, molt local i, per tant, difícil de seguir per algú que no l'hagi viscuda de prop) però ens descobreix que el Brooker dramàtic no és el mateix que el Brooker comediant i que, sincerament, hi ha un abisme entre els dos.

Aquí us en deixem un tast, el primer capítol sencer.

2 comentaris :

David Canto ha dit...

Ara també fa un repàs setmanal ple de mala bava, el Weekly Wipe :)
http://youtu.be/iCOja6Er-Ck
Segueix l'estel·la del resum anual. Aquí teniu el del 2012!
http://youtu.be/b54u3f3GoSo

Marc Ambit ha dit...

Apuntat, David! Després ho difonem.

Moltes gràcies!!!