House of cards (2013) - Beau Willimon

2 comentaris
Molt esperançats ens hem quedat després de veure els primers capítols d'aquesta nova sèrie produïda, entre d'altres, pel David Fincher i protagonitzada per un enorme Kevin Spacey, acompanyat de la Rooney Mara i de la Robin Wright-Penn.
La trama, de caire polític, gira entorn a l'intent d'ascendir al poder d'un polític de despatx, el Francis Underwood, carregant-se a qui faci falta en el seu camí. És, per dir-ho això, el revers tenebrós de El ala oeste de la Casa Blanca (on allà el joc democràtic s'enaltia i glorificava, aquí s'envileix i es desmitifica).

La sèrie beu d'una novel·la que, ja a l'any 1990, va ser adaptada per la BBC i, la veritat, ens ha agradat molt aquest còctel d'intrigues polítiques explicades des de la perspectiva del malvat, del polític sense escrúpols que, a més, té la fatxenderia de parlar directament a la càmera per dir allò que no podria dir en veu alta, per descobrir-nos les seves (males) intencions, les seves rancúnies, els seus odis.

El Kevin Spacey s'hi recrea. Sap que té un caramel entre mans i no vol deixar l'ocasió d'emportar-se algun Emmy i, tot i que sempre intenta impostar personatges portant-los a l'extrem, és innegable que el seu magnetisme és un dels grans valors d'aquesta sèrie.
Però tampoc no val a oblidar uns guions molt sòlids (no són del Sorkin, però saben agafar-ne ingredients importants) en els que els diferents representants de la democràcia nord-americana (senadors, president, presidenciables, assessors, periodistes, etc.) busquen sempre sortir-se amb la seva amb una gestió dels escrúpols, diguem-ho així, poc rigorosa.
I, per descomptat, cal esmentar -i apreciar- el reguitzell de directors contrastats, molts provinents del cinema, com el propi David Fincher (que dirigeix els dos primers), el Joel Schumacher (Un día de furia, Línea mortal, Jóvenes ocultos) o el James Foley (Glengarry Glen Ross)

De moment s'ha emès una primera temporada de 13 capítols i ja se n'està preparant una segona. Així que no ens queda més que recomanar-vos que li doneu un cop d'ull a aquesta House of cards, una de les sèries actuals que més bon regust de boca ens estan deixant.

Aquí teniu el tràiler del primer capítol, dirigit pel propi David Fincher amb el seu habitual estil perfeccionista i curós. Ja ens direu què us ha semblat.

2 comentaris :

Anònim ha dit...

he vist els 2 primers...promet!! seguirem aiam com va! ;)

Fàtima ha dit...

Molt fan de "House of cards" i molt fan del Spacey quan parla directament a la càmara. Irònic i punyent al màxim!!
La parella que conspira unida...es manté unida?? :D

Bona sèrie!