Submarine (2010) - Richard Ayoade

Cap comentari
Va trigar molt (massa) en arribar a les nostres cartelleres aquesta notable pel·lícula dirigida pel còmic Richard Ayoade (el Moss de 'I.T. Crowd) adaptant una novel·la del jove gal·lès Joe Dunthorne.

La pel·lícula ens presenta a l'Oliver Tate, un adolescent de 15 anys en un punt d'inflexió en la seva vida, on ha de fer el pas cap a l'edat adulta barallant-se amb dues qüestions importants: l'imminent separació dels seus pares i l'enamorament de la Jordana.

Amorrant-se a la narrativa de la novel·la i deixant que els seus texts brollin incansables de la veu en off del protagonista (en una primera mitja hora brillant i excitant) l'Ayoade filma una pel·lícula molt moderna, amb un muntatge viu i vibrant, permetent-se algunes virgueries visuals i atrapant l'espectador en el món d'aquest teenager atribulat.

Decau lleugerament cap al mig del seu metratge, just quan toca el moll de l'os dels temes que aborda (potser perquè, en realitat, no són tan importants) però reprèn el pols cap a la darrera part del film, deixant un bon regust de boca i la sensació d'haver vist un exercici de cinema modern que si bé no trasbalsarà al món si promet un cineasta amb bones maneres i al que caldrà seguir de prop.