Cine Test: Gènere de Terror - Pel·lícula clàssica

Cap comentari
Feia molt de temps que en teníem ganes. Ganes de preguntar-vos, directament, pels vostres gustos, fer-vos pensar, obligar-vos a escollir entre els mil·lions de pel·lícules que heu vist. Vam començar aquesta setmana, amb un qüestionari per Twitter, ben senzill:


I, és clar, vau respondre... i molt. Aquest són els cinc resultats a les cinc preguntes (que aniran publicant-se en els propers dies):
1. Millor peli.
2. Peli clàssica.
3. Pitjor peli.
4. Peli infravalorada.
5. Peli sobrevalorada.

Avui revisem els resultats de la segona pregunta: Quina és la peli clàssica de terror per antonomàsia? Aquests són els resultats segons les vostres votacions.

El Hitchcock, que ja havia estat molt present en la votació a la millor pel·lícula, s'alça amb la victòria amb Psicosi. No li va lluny La invasió dels ultracossos (Invasion of the body snatchers, 1956, Don Siegel), a la que segueixen una terna de medallistes com són La llavor del diable (Rosemary's baby, 1968, Roman Polanski), L'exorcista (The exorcist, 1973, William Friedkin) i La matança de Texas (Texas chainsaw massacre, 1974, Tobe Hooper).

Diversos comentaris afegits:
- Hitchcock, com es deia abans, hi és molt present, no només amb la guanyadora sinó també amb Els ocells (The birds, 1963).
- La guanyadora de la votació a la millor peli, La resplandor (The shinning, 1980, Stanley Kubrick), també apareix com a clàssic, esborrant, un cop més, el factor temps.
- La pel·lícula més recent considerada un clàssic ha estat La cosa (The thing, 1982, John Carpenter), que també obtenia vots com a millor pel·lícula.
- La més antiga és la versió del Tod Browning de Dràcula (Dracula, 1931).
 - No han aparegut per enlloc mites del terror com Mario Bava, Jack Clayton, Dario Argento,  George A. Romero, James Whale, Masaki Kobayashi, Nobuhiko Obayashi. Serà per alguna raó.

És un pecat veure pelis de terror noves sense haver vist totes aquestes, veritables fonaments del cinema de terror contemporani, moltes d'elles amb una visió particularment fresca del que és el terror. I si les heu vist totes, reviseu les altres categories de la votació:

1. Millor peli.
2. Peli clàssica.
3. Pitjor peli.
4. Peli infravalorada.
5. Peli sobrevalorada.