L'univers Teen Wolf
No va pas canviar el món, però la absurda i superficial comedieta estudiantil que era Teen Wolf va ser tot un èxit de taquilla l'any 1985.Segurament perquè el seu protagonista, el Michael J. Fox estava pujat en una onada de popularitat gegantina (Regreso al futuro, la sèrie Familie ties), però també perquè la temàtica de comèdies d'institut barrejada amb la dels homes llop estava molt de moda.
Dirigida amb molt poca habilitat pel Rod Daniel (Superagente K-9, Beethoven 2, Solo en casa 4), la veritat és que la proposta era llaminera: traslladar les dificultats d'adaptació a la pubertat d'un jove gens popular al nivell del fantàstic no deixa de ser enginyós.
Sigui com sigui, la peli era una castanya nyonya i moralitzadora. Però va marcar. I va generar tot un univers Teen Wolf que aquí us proposem descobrir amb nosaltres.
El millor de tot, però (o no), és que, empesos per l'èxit de taquilla, els productors van endegar -compte, que aquí la cosa ja comença a patinar- una sèrie animada! La sèrie en qüestió seguia les peripècies del personatge del Michael J. Fox a la pel·lícula, tot afegint-hi alguns canvis. Va arribar a tenir fins i a 3 temporades, que van anar des del 1986 fins al 1988.
Però l'èxit de la pel·lícula no es va intentar rendibilitzar només amb la sèrie animada, sinó que es van treure de la màniga una segona part l'any 1987. I a que no sabeu qui la protagonitzava? Doncs un actor que ara està gaudint d'una segona joventut (o potser hauríem de dir "primera joventut" doncs mai va tenir massa èxit de jove): Jason Bateman (Cómo acabar con tu jefe, Juno, la fantàstica sèrie de TV Arrested Development).
Era tan dolenta o més que la primera. I aquí, la manca d'un protagonista capaç de dur gent al cinema per si sol va abocar als productors a desestimar fer-ne més seqüeles.
Però en arribar el 2011, el productor de TV Jeff Davis va decidir reprendre el concepte i transformar-lo en una sèrie de TV molt més moderna i actualitzada. Se'n va anar a la MTV i els hi va vendre la idea. El seu pla: afegir-hi un factor de terror al poti-poti de comèdia universitària. Per això es va agenciar al Rusell Mulcahy (Los inmortales) com a director del pilot i in-house director (és a dir director resident, que vetlla pel resultat final, més enllà de qui dirigeixi efectivament cada capítol).
I aquí sí que podem dir que la fórmula va funcionar millor. Ja van per la tercera temporada, hi ha una bona colla de fans que bé s'hi enganxen per les peripècies teen, bé per la part de fantàstic o de terror però que, en definitiva, segueixen la sèrie. Aquí teniu el tràiler de la primera temporada. Si us hi enganxeu ja ens ho fareu saber.
I, per acabar-ho d'adobar, deixeu-nos completar aquest repàs a l'univers Teen Wolf amb una mena de còpia descarada que uns productors canadencs es van empescar l'any 1999. Intentant seguir una línia més semblant a la de sèries tant teen com familiars (Sabrina, cosas de brujas o coses així), van traure's de la màniga Big Wolf on campus que, curiosament, tenia més elements amb comú amb l'original del Michael J. Fox que algunes de les seves seqüeles "oficials".
Mireu, no l'hem vista aquesta versió canadenca, però no em negareu que la careta d'entrada fa mooooolta gràcia :D
No sabem si sou molt fans de tota aquesta barreja pop que és l'univers Teen Wolf, però hem volgut acostar-vos a un d'aquells mites absurds dels 80, una d'aquelles icones pop que, sense solta ni volta, acaben convertint-se en marques generacionals. I us puc ben prometre que no la vam veure sota la influència de... la lluna plena.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge
(
Atom
)
3 comentaris :
Bon article! Fer una sèrie animada d'una peli dels 80 no és tan descabellat! Recordeu la sèrie de Karate Kid? O els Caçafantasmes (amb el carismàtic Babetes)?
Bon article! Fer una sèrie animada d'una peli dels 80 no és tan descabellat! Recordeu la sèrie de Karate Kid? O els Caçafantasmes (amb el carismàtic Babetes)?
Sèrie de Karate Kid? 0_o
Ara mateix anem a buscar-la!
Publica un comentari a l'entrada