Steven Soderbergh reedita 2001: una odissea de l'espai

1 comentari
Gairebé tota la gent que conec té una pel·lícula favorita, que ha vist desenes de vegades i de la que se'n sap diàlegs sencers.  En el cas d'Steven Soderbergh podem endevinar que aquesta pel·lícula és 2001: Una odissea de l'espai (Stanley Kubrick, 1968).



Diu a la seva pàgina web http://extension765.com/ que desde fa quatre dècades ha vist tota classe de metratge d'aquesta pel·lícula, en tots els formats en els que s'ha publicat. L'Steven, que ha fet 51 anys fa dos dies, ha decidit publicar a la pàgina web, la seva pròpia versió de 2001: una odissea de l'espai,  que ha reeditat per deixar-la a 110 minuts i que estarà online fins que algun advocat l'obligui a treure-la.

En el post en el que està publicada la reedició, l'Steven confessa que de vegades passar-se de la ratlla és la única manera de saber on està el límit. Així doncs, s'excusa per endavant per haver retocat i reeditat "la peça d'art visual més impressionantment imaginada".


Estem esperant a trobar un moment per veure-la sencera, però ja us podem avançar que la qualitat de les imatges és absolutament increïble i que al final de la pel·lícula en Soderbergh inclou una imatge d'en HAL que no està en el metratge original i que, certament, afegeix un element més de reflexió.

Podeu veure la versió del Soderbergh en aquest enllaç a la seva pàgina web: http://extension765.com/sdr/23-the-return-of-w-de-rijk

1 comentari :

Marc Ambit ha dit...

Però què faaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!?!?! Aquest tio està torrat! Per què no se'n va a fer un Director's cut de tota la colla de pelis merdoses que ha fet com, per només citar-ne algunes:
- El soplón
- Contagio
- Indomable
- Magic Mike
- Full frontal
- Etc.

No entenc com algú que es declara fan d'una peli tan perfecta com 2001 tingui els sants pebrots no només d'esquarterar-la sinó d'afegir-li plànols (com el final del HAL) per donar-li un altre significat, per donar-li la volta, com dient "kubrick era gilipolles i jo sóc un puto geni".

I escolta, que:
a) cadascú pot fer el què vulgui, i que no fa mal a ningú
b) que s'excusa abans de fer-ho.

Però tot plegat no deixa de semblar-me absurd, prepotent i absolutament mancat d'humilitat.