El grupo (2000), una de les millors sèries espanyoles

2 comentaris
Llegeixo a en Marc Bataller reivindicar el haver vist sèries de Telecinco en el seu recent post Reivindicant Telecinco on, si bé admet que és una cadena que ha fet barrabassades televisives, també posa en valor sèries com El comisario i d'altres.

Si se'm permet, m'agradaria afegir un argument més a favor del què planteja el Marc. En concret, jo voldria reivindicar que va ser justament Telecinco la que va llençar la que, al gust de molts, és la millor sèrie de televisió espanyola de tots els temps. (No només ho dic jo, també ho diu el Luis Miguel Cardona al seu llibre Diccionario de series españolas de televisión Los 100 mejores títulos, Cacitel, 2010).

La sèrie girava en torn a un grup d'assistents a la consulta psicoterapèutica d'un personatge interpretat per l'Héctor Alterio. L'espectador no sabia exactament per què hi anava cadascun dels participants, els motius que els portaven a seure allà, en rotllana Tot això s'anava descobrint, poc a poc, a mesura que els participants interactuaven, ja no dins la sessió, sinó fora, en una gestió de la trama molt enginyosa i gens vista en les sèries espanyoles fins aquell moment. 
El repartiment, d'altra banda, era notable (i molt reeixit). Des de l'Héctor Alterio fent de psicòleg fins a la Cristina Marcos (premiada amb els Fotogramas de Plata per la seva interpretació d'una de les pacients), passant per l'Unax Ugalde, la Mariola Fuentes, el Juli Fàbregas, la Bárbara Goenaga, el Secun de la Rosa o la gran Lola Herrera.

No només l'estructura de la trama era molt intel·ligent, sinó que la dosificació del drama estava perfectament articulada, amb una direcció ferma i sòlida que teixia molt bé els embolics dels personatges.

Lamentablement, les audiències no van acompanyar i Telecinco (llavors T5) va deportar-la a altes hores de la matinada on molts dels seus fans li van perdre definitivament la pista. En tot cas, una sèrie a recuperar en la seva edició en DVD perquè, insistim, és del millor que s'ha fet a Espanya en ficció televisiva.


2 comentaris :

Regina ha dit...

Me encanta esta serie. La vi cuando la hicieron y la he revisto varias veces.

Marc Ambit ha dit...

Muy fan, también, Regina!
Actorazos y un guión muy bien tramado!