Finalització dels Seminaris sobre Sèries de Culte

7 comentaris
Ja està, ja s'ha acabat. Ahir vam fer la tercera i última edició del Seminari sobre Sèries de Culte. Ha estat una experiència absolutament meravellosa, en tots els sentits.

Primer perquè la proposta del Joan de The Cine va suposar un repte, i els reptes sempre són positius.

Segon perquè el procés que vaig haver d'engegar per poder ser capaç d'afrontar un seminari de tres hores parlant de sèries va ser fascinant i molt enriquidor. Han estat moltes hores de visionats, de lectura, de reflexió, d'escriure, de preparar i planificar la pròpia sessió, etc. Fascinant i enriquidor perquè la quantitat de joies televisives que he pogut veure (i que, d'altra manera, no hagués vist mai) per primer cop o revisat després de molts anys ha estat enorme. Però també perquè llegir un munt de bibliografia sobre diferents aspectes de les sèries de televisió o parlar amb autèntics experts en el tema m'ha obert els ulls i m'ha descobert un món molt més profund i encisador a nivell narratiu i audiovisual del que sospitava.

Tercer perquè, a més, per acabar-ho d'adobar, hem tingut l'ocasió de compartir tot això amb un munt de gent. Des dels que es van prestar a fer de conillets d'índies en els primers assajos del seminari, aportant idees, feedback i suggerències imprescindibles, fins a tots i cadascun dels participants en les tres edicions, una gent que estima la ficció televisiva, que la coneix i la domina, que ho ha vist tot i que, de fet, podrien haver fet ells mateixos el seminari de tant que en saben. Compartir amb ells les tres hores del seminari però també les altres dues o tres hores que acabàvem estant en el bar amb una cervesa entre mig i continuant parlant de sèries més enllà de guions i d'aules, ha estat molt gratificant.

I quart perquè, donada la feina feta, la recerca i la quantitat de dades més o menys absurdes que he recopilat he decidit que la millor manera d'acabar una experiència com aquesta seria convertint-ho en un llibre. I així serà.
Encara està en les beceroles, però no hi ha dubte de que un dia o un altre, estarem en disposició de publicar un llibre sobre ficció televisiva que aglutini tot aquest coneixement adquirit així com la passió que en nosaltres ha despertat l'univers de les sèries que hem tingut ocasió de veure.

Mentrestant, però, gràcies. Gràcies a tots. A tots aquells que sempre ens vau donar suport, tan il·lusionats con nosaltres, tan apassionats com nosaltres. A tots aquells que ens heu ajudat, amb idees, opinions, crítiques i suggerències. Al Joan i a la Carme de The Cine per ser l'espurna i donar-nos l'espai i la confiança que altres no ens haguessin donat si els hi ho haguéssim demanat. I, per descomptat, als que han vingut als seminaris, als que han aguantat una mort per metrallament de sèries (300 en tres hores!), que han participat, opinat, recordat amb nosaltres tantes i tantes sèries mítiques que mereixen ser rescatades de l'oblit i que han destil·lat passió desmesurada per un format que portem arrapat al nostre ADN des que érem petits.

A tots, moltes gràcies, ens heu ajudat a convertir un repte en una experiència inoblidable.

7 comentaris :

alberTTo ha dit...

Gràcies a tu pel seminari tan genial que ens vas donar.
Com públic de l'última sessió, només em queda dir que, siusplau, facis lloc com sigui a la teva vida per donar-li cabuda a un nou projecte de seminari (i per descomptat, fer-ho a The Cine), jejeje.
Molt satisfet amb el treball que has fet, i a veure si aquest llibre es fa realitat aviat.
Estarem a l'aguait...

Marc Ambit ha dit...

Moltes gràcies, Alberto! Segurament en farem més, és la idea. No sé si a The Cine (ens encantaria!) o en algun altre lloc, però sí que en volem fer més, que ja veus que ens ho hem passat genial a tots els nivells.

David Canto ha dit...

Molt bona idea! Ja l'espero en candeletes. I compteu amb mi per a propers seminaris!

Fàtima ha dit...

Gràcies a tu Marc!! m'ho vaig passar genial, tant al seminari com després!! Compta amb mi per a propers seminaris!! i esperaré al llibre amb ganes!! Congrats! ;)

El Cinema de Hollywood ha dit...

Moltes felicitats i moltíssimes gràcies per haver oferit un seminari tan acertat i complet. A més, la teva forma de plantejar la classe, la teva proximitat en les explicacions, i el constant foment de la particpació, et distingeixen com un fantàstic docent!!

He assistit a quasi tots els seminaris de The Cine i puc ben assegurar que el vostre ha estat un dels millors que s'hi han realitzat!!!

Tant de bo tingueu la possibilitat de fer més seminaris temàtics. Jo m'hi apunto de cap!!!

Enhorabona!!!

Marc Ambit ha dit...

Moltes gràcies, companys/es!

Ha estat un autèntic plaer tenir-vos allà!

The Cine ha dit...

Woooooowww!!!

Primer de tot, contents perquè des del primer dia ens vas dir que SÍ a la proposta. Buscàvem un professor capaç de sintetitzar en 3 hores un tema del que mai s'havia parlat i que hi havia molt poca bibliografia. I ens vas dir que SÍ!!!

Segon, agraïts perquè, encara que sabem que ets un home molt ocupat, des de l'inici ens vas dir que t'ho estaves passant allò bé preparant la classe.

Tercer, flipats per l'èxit i perquè un LLIBRE és quelcom molt preuat i estimat a The Cine. Et podem ajudar i aconsellar sobre editorials que poden tractar el teu llibre com es mereix.

Per últim, no en tigueu cap dubte, els que aixequem cada dia la persiana a The Cine sempre (SEM-PRE) rebràn al Marc amb les portes obertes.

una abraçada!!!