Cinemes particulars del món

Cap comentari
Sabeu de la nostra passió pels cinemes, per tots els cinemes: pels més grans, pels que tanquen, per tots.
I per això hem volgut fer una recerca d'aquells cinemes que, per si sols, ja mereixen menció. Ja sigui perquè són estranys, perquè estan en llocs poc comuns o per qualsevol altra raresa, aquí teniu la nostra guia de cinemes "particulars".

El cinema de la Casa Blanca. Washington, EE.UU.
La vida a la Casa Blanca no és sempre com a la sèrie 'El ala oeste de la Casa Blanca', no sempre hi ha corredisses amunt i avall per salvar el món i la democràcia. Ans al contrari, hi ha moments de repòs i relax. I és per això que tan digne edifici compta amb un cinema propi. Aquí teniu, per exemple, a la Mamie Eisenhower amb els seus néts a punt de veure una pel·lícula. Això sí, no tenim ni idea del preu de les entrades.


 
Una première penjada dels arbres dels boscos. París.
És una pena que sigui una iniciativa única i que, de fet, tan sols tingués un passi, però la manera de promocionar l'estrena de la pel·lícula d'animació Epic a França va ser instal·lant unes lones elevades al bell mig dels boscos de París, als que els espectadors s'havien d'enfilar amb politges. L'entorn, per descomptat, jugava a favor de l'experiència.


 
Archipelago Cinema. Llacuna Nai Pi Lae, Thailandia
Segurament hi deu fer una "rasca" important, però ben preparat, veure una pel·lícula en un entorn com aquest ha de ser realment inoblidable. Va ser creat expressament pel festival Film On The Rocks Yao Noi, i va permetre a uns quants afortunats veure pel·lícules rodejats d'aigua i selva.


 
El cinema de Neverland del Michael Jackson. Santa Barbara, California.
Les cortinetes les va fer amb les restes de tela amb brillantons que li va sobrar de fer-se aquells mitjons que portava. Les butaques, com es pot apreciar, estan molt separades i hi ha espai per estirar les cames. I com que al Michael li encantava el cinema, segur que no deixava de venir aquí en els descansos de les seves gravacions. Segur que, a més, s'hi permetia l'entrada a animals... fins i tot ximpanzés.


 
Sol Cinema. Gal·les.
De fet, més que a Gal·les, aquest cinema està arreu, doncs és itinerant. S'especialitza en curtmetratges i encabeix fins a 16 persones (segur?!?!) al seu interior. La idea, de fet, és posar en evidència el cinema de crispetes, doncs l'enginy porta incorporat una catifa vermella i una acomodadora. Ah!, i a més funciona amb energia solar.


 
El cinema de Guantanamo Bay. Cuba.
No sabem si el personatge del Jack Nicholson a 'Algunos hombres buenos' hi assistia amb assiduïtat, però el cert és que hi ha un parell de cinemes a l'aire lliure a la base naval de Guantanamo Bay, just passats els filats electrificats, els soldats armats fins les dents i les portes de vint-i-sis cadenats que custodien els malvats (suposadament) més terribles del món actual. Els seients no semblen molt còmodes... serà per solidaritzar-se amb les condicions dels presos.


 
Première de Life of Pi en una piscina. París.
París, sempre París. Va ser, un cop més, per una sola nit, però omplir la piscina Pailleron amb barques i espectadors va atraure els ulls de la premsa mundial per llençar la pel·lícula de l'Ang Lee. No ho veiem ni còmode ni durador, però original n'és un tou, no?