Els 'Twinkies', els pastissets que surten a les pel·lícules

Cap comentari
Què és un Twinkie? Doncs és un pastisset. Aquí a Espanya, durant molts anys, se'n venien uns de molt semblants anomenats "Bucaneros". Avui en dia n'hi ha uns de molt similars anomenats "Círculo rojo".
Doncs aixo són els Twinkies. Tota una icona de la cultura gastronòmica nord-americana. I com a bona icona, recollida pel cinema en innombrables ocasions.


La mort del Harold Ramis ara fa tot just uns dies ens va fer recordar la importància dels Twinkies en moltes pel·lícules. Així que aquí teniu el nostre homenatge a aquest enorme actor secundari (el Twinki, no el Ramis), aquest especialista d'escenes arriscades a la que qualsevol director recorre quan fa falta que la pel·lícula agafi embranzida. Senyores i senyors, amb tots vostès: el Twinkie.


1. Els caça-fantasmes (Ghostbusters, 1984, Ivan Reitman)
Se li podria haver acudit al Punset. "El universo es como un twinkie", diria el divulgador amb veueta arrossegada i deix català. Però no, se li va avançar el Harold Ramis. I és que la ciència s'ha de fer propera a base d'exemples que permetin a un nen entendre l'univers. I de quina millor manera es pot explicar l'activitat ectoplàsmica de Nova York si no és comparant-ho amb un Twinkie?


2. Benny & Joon (1993, Jeremiah Chechick)
El Johnny Depp es va guanyar el cor de tothom en aquest gens subtil homenatge al "ball gastronòmic" del Charles Chaplin a La quimera de l'or (Gold rush, 1925, Charles Chaplin). Home, no ho fa com el mestre, però no se li pot negar certa gràcia.


3. Zombieland (2009, Ruben Fleischer)
En un món assolat pels zombies, el que més preocupa al Woody Harrelson és que els Twinkies acabin caducant, en una perfecta metàfora (és broma) de la decadència de la civilització. I, és clar, els donava l'excusa perfecta per haver d'anar a un supermercat.


4. La jungla de cristal (Die hard, 1988, John McTiernan)
El policia que es fa colega del John McLane és molt fan dels Twinkies. Se'n compra un cabàs al supermercat i, posteriorment, és interromput vàries vegades pel McLane quan està a punt de menjar-se'n un. Dieta sana, dieta equilibrada, la d'aquest policia de Nova York.

5. Wall-E (2008, Andrew Stanton)
La panerola amiga del Wall-E sembla molt enganxada als Twinkies, fins i tot si està caducat (perquè haurà caducat, no?).


6. El gegant de ferro (The iron giant, 1999, Brad Bird)
Ja són prou llardosos els Twinkies de per sí com per anar-los farcint de nata!


7. El caçador (Deer hunter, 1978, Michael Cimino)
Twinkies amb mostassa?!?! Puagh!
(No podem incrustar l'escena, però la podeu veure aquí.

8. Grease (1978, Randall Kleiser)

Festa de pijamas amb la Sandy, la Rizzo i totes les colegues. Treuen una mica de vi i, per acompanyar? Res millor que uns Twinkies!


Què, us ha entrat gana, eh? Doncs recordeu que els Twinkies estan molt barats al supermercat hem de dur una dieta equilibrada i fer molt d'exercici.