"The Star Wars that I used to know", una paròdia molt encertada

1 comentari
Per a tota una generació, la nissaga d'Star Wars va ser el ganxo definitiu amb el cinema. Va ser on mil·lions de jovenets i infants diversos van aprendre a al·lucinar amb una pel·lícula. La passió va ser desmesurada, les seqüèl·les inquantificables, l'estima pels personatges, les frases, les naus, els sabres, la vestimenta, la música, inesborrables.
Bé, potser no era tan inesborrable. El propi George Lucas es va encarregar de voler enterrar el mite traient-se de la màniga una trilogia a mode de preqüèl·la absolutament infumable, amb personatges (des)animats que donaven pel sac i unes aparents ganes de fer calers per què sí. Les reedicions en diferents formats, afegint-hi coses, esborrant-ne d'altres, canviant-hi detalls necessaris, aportant-hi nimietats fútils, van acabar de vessar el got.

No sé si estic sol, però per a mi, d'Star Wars només hi han tres pel·lícules, que són les que vaig veure en una sala fosca plena d'inocència. De la resta no en vull saber res més.
És per això que m'ha fet molt feliç que la Cristina ens fes arribar aquesta paròdia del tema Somebody that I used to know de Gotye, en la que un parell de frikifans d'Star Wars li canten la canya al Lucas amb tots els ets i uts, filant prim i, ja de pas, sent moooolt enginyosos.
Aquí us el passem amb subtítols en espanyol. Per cert, que quedi clar: "El Han Solo disparava primer / el Han Solo disparava primer."