Eric Stoltz com a Marty McFly a Back to the future?

Cap comentari
Doncs sí, l'Eric Stoltz (Mask, The fly II) va ser la primera elecció per fer de Marty McFly. Va començar fins i tot el rodatge; durant les cinc primeres setmanes de rodatge ell va ser l'encarregat de donar vida al viatger en el temps per excel·lència del cinema modern. Però després d'aquestes cinc setmanes, el Robert Zemeckis va creure que tot i que "és un gran actor, no tenia el perfil còmic que estaven buscant pel personatge del Marty". El Zemeckis ho va tenir tan clar que no va dubtar en barallar-se amb els estudis per demanar que li permetessin canviar l'actor i tornar a rodar les cinc setmanes que ja duien. Quan van convèncer al Michael J. Fox que partís la seva agenda i pel matí rodés els capítols de Family Ties que l'havien convertit en un actor de comèdia molt popular i, ja per la tarda, vingués a gravar la pel·lícula, la llegenda del Marty McFly va acabar de prendre cos.
Aquí teniu una comparativa de les escenes rodades per l'Eric Stoltz inicialment i com, finalment van quedar amb el Michael J. Fox.



La decisió, segons expliquen molts implicats en el rodatge, va ser molt dura, doncs tothom s'apreciava molt a l'Stoltz. Una de les que més va afectar la decisió del canvi va ser a la Lea Thompson (la Lorraine McFly, mare del protagonista), doncs era molt amiga de l'Stoltz i es pensava, incialment, que el substituien per una estrella de televisió amb la que no sabia si es portaria bé. "Només van caler unes poques hores", comenta la Thompson, "perquè el Michael se'm guanyés".

El que n'ha quedat, però, són només un parell d'escenes rodades i algunes fotos. És clar que alguns com el J.J. Abrams ho aprofità en un dels capítols de la seva sèrie Fringe. En un dels episodis, en una realitat paral·lela alternativa hi ha un cinema que estrena Back to the future amb aquest cartell :D



No deixa de ser curiós veure a l'Eric Stoltz fent de Marty. La veritat és que físicament tenen certes simil·lituds, però és cert que no sembla que l'Stoltz fos capaç de deixar-se anar lo suficient com per encarnar a l'atabalat Marty McFly.
Un sempre es pregunta, en aquests casos de recast (canvis d'actors i actrius a última hora) si la peli hagués sortit igual, si hagués tingut el mateix èxit, si s'hagués convertit en una icona juvenil de primera magnitud. Què en penseu vosaltres?