Tanca el cinema Casablanca

2 comentaris
Ens anem a dormir amb una mala notícia pel cinema. Me n'assabento a través del facebook de la botiga The Cine, que tanca el mític cinema Casablanca del carrer Gran de Gràcia, just al costat de la Diagonal de Barcelona.

Va ser una de les poques sales en versió original de Barcelona durant molt de temps i la seva feina ha quallat fons en molts cinèfils de la ciutat.
Era una sala humil, sense grans conforts ni condicions, però amb molta passió pel cinema. Tanta passió que els va portar, per exemple, a tenir Bagdad Café en cartell durant més d'un any, batent així tots els rècords possibles, confiant en que la iniciativa d'exhibir-la durant un període llarg faria convèncer a la gent d'anar-la a veure.

Va canviar de mans ara fa un temps (també de nom) i la programació va començar a davallar, alhora que diversos escàndols relacionaven el seu nou propietari amb afers un tant obscurs.  Però en el seu moment, els 80 i bona part dels 90, la selecció de pel·lícules a exhibir era exquisida (el Jaume Figueras se'n va encarregar durant molt de temps).

No va ser mai un dels meus cinemes favorits, però mai oblidaré haver vist al Casablanca la mítica Els set samurais de l'Akira Kurosawa. Adéu, Casablanca.

2 comentaris :

Anònim ha dit...

No sóc de Barcelona i per tant no el coneixia, però és una llàstima que tanqui un cinema tan mític com el que comentes. A vegades és qüestió de màrqueting, també d'emprenedors que creuen en el que fan. Quan dic això tinc al cap el Phenomena Experience, que està tenint molt d'èxit amb pelis mítiques en V.O. Em fa molta enveja que això no es faci en terres gironines.

Marc Ambit ha dit...

Doncs a veure si t'animes un dia a acostar-te a BCN a veure el Phenomena. No te'n penediràs, de debò :-)