El "nou" blog de cinema

1 comentari
Ja fa temps, molt de temps, que veníem donant-li voltes a la idea de canviar, radicalment, el blog de cinema. Ha arribat el moment. El blog, de fet, no tanca, sinó que es reinventa. Però es reinventa des de les seves arrels. No és, per tant, únicament un rentat de cara.
L'antic blog estava exclusivament pensat per donar cabuda a ressenyes de les pelis que anàvem veient. Però la passió pel cinema és gran, i hi ha massa coses per compartir com per quedar-se atrapat entre les estretes i unidireccionals fronteres de les ressenyes i crítiques.
Aquestes seguiran presents en el nou bloc, però passaran a ser una secció, que no el contingut troncal del blog.
El primer canvi radical radica, doncs, en l'amplitud temàtica. En les darreres setmanes hem estat provant diferents noves seccions, des de trivials fins a posts més personals, passant per posts dedicats a la memorabilia o a la fotografia d'actors, actrius i directors. I el resultat ha estat fantàstic. Més gent s'ha acostat al nostre racó cinematogràfic, més gent hi ha interactuat i la retroalimentació ha estat molt positiva.

En segon lloc, busquem amb el canvi no només parlar del cinema en sí, sinó també de l'efecte que en nosaltres (i en aquest "nosaltres" també hi sou inclosos vosaltres) ha tingut, té i tindrà el cinema. Busquem compartir aquells sentiments que ens van provocar, els canvis vitals que van impulsar, les decisions en que van influir els milers de films que hem vist al llarg de les nostres vides. Volem doncs, no només parlar del cinema, sinó de la marca que el cinema ha deixat en cadascun de nosaltres,.

També, és clar, es tracta de canviar-li la cara, rentar-la-hi, donar-li una pàtina més contemporània i diferenciable. En aquest sentit, les proves que hem anat realitzant ja toquen a la seva fi i aquest aspecte que ara mateix veieu serà la base de la que conformarà la segona etapa del blog.

Fins i tot, ja posats, canviarà el nom. Prendrà un nom molt especial per a mi. L'última projecció. Segurament no cal que us ho aclareixi, però una pel·lícula mítica com The last picture show de Peter Bogdanovich és la que l'inspira. No només és una gran pel·lícula, amb un repartiment fantàstic, és també un trist retrat de la mort del cinema en mans de la televisió, i representa perfectament el que volem compartir amb vosaltres en aquest nou blog: aquell cinema realment pur, el que va més enllà de la ferum a crispetes.
Canviarà, per tant, el nom, i amb ell també l'adreça web a través de la qual accedir, que a partir del proper post serà http://www.ultimaprojeccio.com

Si se'm permet, com a última instància, tots els canvis, els petits i els grans, busquen exclusivament compartir la nostra passió pel cinema amb vosaltres i que, alhora, vosaltres la compartiu també en aquestes pàgines. Les vostres idees, col·laboracions, opinions i crítiques seran molt benvingudes.

I ara... s'apaguen les llums i comença... l'ultima projecció.

1 comentari :

Oriol Llevat ha dit...

Felicitats. M'encanta el nom del domini.

Amb ganes de veure els propers posts...