Per Sant Jordi, llibres de cinema

3 comentaris

Aquest llibre va ser el culpable de que un servidor pogués descobrir les grans joies del cinema clàssic. Va ser un regal de la meva mare i, com es pot comprovar pel seu estat, l'he fet servir molt al llarg dels anys.
La premisa era molt senzilla. L'autor, el John Kobal, demanà a 100 crítics i directors de cinema de 22 paísos diferents que fessin una llista amb les seves 10 peli favorites. Sumant els vots, el rànking que va publicar en aquest llibre menut es convertí en la meva guía cinèfila, molt abans de que existís Internet.
Gràcies a ell, vaig descobrir, entre d'altres, a alguns dels meus directors i films preferits, de Bergman a Welles, de Kubrick a Chaplin, dels expressionistes alemanys fins al cinema rus.

I tu? Quin és el teu llibre de cinema favorit?

3 comentaris :

Sergi Calle ha dit...

El meu, Hollywood Babilonia.

Anònim ha dit...

"Imágenes de la Locura.La Psicopatología en el cine", de Beatriz Vera Poseck (Calamar Ediciones)
Un repàs per diferents trastorns de la ment, analitzant com s'ha tractat en el cinema. Hi surten des de Psicosi, passant per 12 monos, Memento, Forrest Gump, Recuerda, El Resplandor, Identidad, Zelig, El club de la Lucha...
Ajuda a entendre algunes pelis que potser per desconeixement de la malaltia no vas acabar de "pillar".

Marc Ambit ha dit...

Quin crack que era el Kenneth Anger. No he llegit mai aquest llibre, però el seus curts i migmetratges sempre em van semblar molt heavys! :-D

Ei, Anònim, aquest de las "Imágenes de la locura" fa moooolt bona pinta. No l'he llegit tampoc, però ho faré.
Gràcies per les recomanacions!