Starsuckers (2009) - Chris Atkins

Cap comentari
Com ens dominen els mitjans de comunicació per convertir-nos en addictes a la fama?
Aquest apassionant documental mostra, pas a pas, el camí i les estratègies que segueixen els grans de la comunicació per introduir-nos, lenta però inexorablement, en el seu mon de fantasia on, si no ets famós, no existeixes.

I ho fa seguint els casos d'alguns personatges realment il·lustratius. Hi ha, per exemple, el cas d'un nen de sis anyets que és llençat pels seus pares a la gola del llop, buscant aprofitar el seu esperit espavilat i desvergonyit. Així, el porten a convertir-se en el nen que endevina els resultats esportius, the Bookie kid!
Però també veim l'home que es convertí en heroi mediàtic en salvar-li la vida a un altre que va caure a les vies del metro de Nova York, i que ara viu exclusivament de la seva fama arrel d'aquella actuació.
Però també veiem a paparazzis en acció, a famosos que fan servir els canals per promocionar-se, a estrany personatges amb molt de poder que es dediquen a conservar la bona reputació dels famosos a qui representen i així un innombrable sèquit de personatges diversos, tots lligats d'una manera o una altra a la fama i al procés d'aconseguir noves ànimes per la causa.


Visionari, molt explicatiu, sense pels a la llengua i aportant les dades necessàries per contrastar les seves teories, el documental en qüestió és, a més, dinàmic i molt entretingut, un veritable delit, tot i estar assistint a la diagnosi d'un dels càncers més perniciosos de la nostra era: la fama.