Jurassic World (2015) - Colin Trevorrow

1 comentari
Érem dels que no donàvem ni un ral per aquesta quarta revifalla del parc més famós de la història del cinema. I, de vegades, anar al cinema sense expectatives et permet gaudir més i millor dels espectacles pirotècnics. Així ens ha passat amb Jurassic World, una quarta entrega efectiva, correcta i entretinguda, encara que no sigui capaç d'anar més enllà ni de deixar cap tipus de petjada degustable a posteriori.

S'aprecia l'esforç de modernitzar alguns conceptes i en aquest sentit ens ha sorprès molt gratament descobrir que les acusacions de banalitat masclista són poc coherents i que, justament, la pel·lícula proposa un rol més actiu al personatge de la Bryce Dallas Howard. Però els recurrents esforços per aclucar l'ull a la pel·lícula original, el product placement absolutament descarat i una tendència al lazy writing en algunes escenes molt mal guionitzades (la reparació del cotxe, l'atac del velociraptor al Vincent d'Onofrio, etc.) suposen un llast important que desllueix el conjunt. I la insistència en un dels elements més infumables de totes les parts, la qüestió paterno-filial, encara desgasta més el producte.

En tot cas, la desaparició del tàndem Spielberg (direcció)/Koepp (guió) ha abocat a la franquícia a la pèrdua absoluta de qualsevol rastre d'aquelles escenes de màxima tensió (cotxes penjats dels arbres, vidres que s'esquerden, retrovisors molt ben col·locats, etc.) que convertien les dues primeres pel·lícules en una muntanya russa de la que no venia de gust baixar-se. Al contrari, els guions s'han anat tornant més plans, les seqüències d'acció més vulgars i els millors moments de cada pel·lícula es redueixen a aquells en que s'homenatja les anteriors. Pobre bagatge per un film amb un pressupost tan elevat -que dic jo que podrien reservar una mica més del pressupost per, bé contractar més i millors guionistes, bé donar-los-hi més temps per escriure millor i amb més cura).

Si més no, ens queda la sensació que com a divertiment funciona i que, pel que sembla (i a jutjar per l'impacte en taquilla), el públic en tenia ganes de més. Ara segur que ja no triguen deu anys a fer-ne una altra.


1 comentari :

ricard ha dit...

Certament, queda lluny de les dirigides per Spielberg. Tot i així, em van agradar alguns detalls i vaig trobar molt adient que el parc d'atraccions fos tan adotzenat.

Salutacions.