Banda sonora de 'Johnny el guapo' (Johnny Handsome, Walter Hill, 1989)

Cap comentari
Que el Ry Cooder és un dels grans compositors de bandes sonores és una evidència pràcticament indiscutible. Paris, Texas, Crossroads, Trespass, Primary colors, The end of violence, són algunes de les seves aportacions, sempre barrejant arrels americanes de tot tipus amb sonoritats ambientals que neixen de bandes reduïdes, amb la seva guitarra sovint encapçalant la banda sonora.

Potser la més mítica de les seves composicions pel cinema sigui Paris, Texas, però aquesta Johnny Handsome és una de les nostre favorites. La textura rugosa i elèctrica de la música encaixava perfectament amb aquest thriller enverinat i industrial del Walter Hill, amb un triangle de protagonistes extremadament malsà i suggeridor (Mickey Rourke, Lance Henriksen i Ellen Barkin).
Apunts metàl·lics per als moments de misteri i thriller, elèctrics per l'acció i embolcalls preciosos pels pocs moments de tranquil·litat que la pel·lícula ens regala escadusserament.


Molt en particular, un tema ens ha tret sempre la son: Sunny's tune, la peça que presenta al personatge interpretat per la Ellen Barkin, una femme fatale absolutament magnètica i que, a nosaltres, ens va descobrir a aquest tros d'actriu que mai ha tingut prou oportunitats de demostrar la seva vàlua.


Encisadora i brillant, Johnny Handsome sempre ha estat entre les nostres bandes sonores preferides. Avui la volíem compartir amb vosaltres.