El somni d'uns nens fet realitat:Raiders of the Lost Ark: The Adaptation

3 comentaris
Ara us explicaré una història que he descobert fa poc i que és un exemple de com no hi ha res que pugui aturar un fan del cinema, en aquest cas 3 fans del cinema: Chris Strompolos, Eric Zala i Jayson Lamb.

Aquesta és la historia de 3 nens de 10 i 11 anys que al 1982 van decidir fer un remake de la millor peli que havien vist mai: A la recerca de l’Arca Perduda.

En Chris, en Jayson i l’Eric, més plens d’energia que de recursos, van començar el projecte a l’estiu d’aquell any i, sent com eren nens, només el van poder anar reprenent durant les vacances d’estiu. Al cap de 7 anys (!!!) van poder posar el THE END al projecte: un remake absolut de (quasi) totes les escenes de la peli fetes per un equip dirigit per nens i amb la tecnologia punta dels anys 80 ;-). Només es van deixar de fer una escena: la mítica baralla als peus de l’avioneta que gira, i és que recrear una avioneta no és una tasca fàcil quan tens 17 anys.

Van acabar la peli, que van titular Raiders of the Lost Ark: The Adaptation i inclús la van estrenar a la població local dels nois. Després d’allò els directors/productors/actors de la peli que ja tenien 17 i 18 anys van deixar de veure’s (instituts, universitats, feina, etc...)


Al cap d’un temps el projecte va començar a prendre vida pròpia. Eli Roth (director de The Hostel, actor d'Inglorious Basterds) veu la peli i l’envia a una marató de pelis vintage, on el el públic embogeix literalment.


I a partir d’aquí comença la bogeria: Roth contacta els autors i la peli es va fent famosa (tot i la pobra qualitat de les copies existents) fins arribar a mans d’Spielberg, que acaba coneixent-los i fent-se fotos com la d’aquí el costat.

Després d'aquesta foto i de tot el rebombori generat, la història arriba a Hollywood i agrada tant que  l’any 2004 Scott Rudin (productor de No es país per a vells, La Xarxa Social, etc.) decideix produir un film sobre la història dels tres nois, peli que ja te títol i que es dirà: making Raiders: The Adaptation.

Però això no acaba aquí! Els nois (ja quarentons, avui dia) han decidit reemprendre el projecte i rodar la única escena que no van poder recrear: La baralla a cops de puny entre Indiana Jones i el sr. calb, i per fer-ho han engegat un projecte a Kickstarter per recaptar fons.

Aquesta història ens ha encantat perquè demostra perfectament el que volem transmetre en aquest blog: la passió pel cinema té recompenses increïbles.

Per a col·laborar en el projecte i saber què faran en Chris, en Jayson i l’Eric amb els diners: vegeu el projecte a Kickstarter

I si voleu donar-li un cop d'ull (i no sentir-la, perquè l'han silenciat) als deu primers minuts de la peli, podeu fer-ho a aquest link: Raiders of the Lost Ark: The Adaptation.

Què us ha semblat la història? Si vosaltres haguéssiu fet una peli, de nens, quina haguéssiu triat? 




3 comentaris :

Marc Ambit ha dit...

Quina història més preciosa, Noemí!
M'ha encantat! Quines ganes m'han entrat ara de fer "remakes" cutres!!!

Joan Rambo ha dit...

Mi alter ego.

Mare meva quina canya d'història. Potser hauria de presentar els meus Rambos cutres de quan era petit a Stallone. XDDDDD

M'encanta!!!

Noemix ha dit...

Joan! Encara guardes els Rambos? (vigila la resposta que potser et ve una proposta!)