The Maxx (1995) - Sam kieth (creador)

Cap comentari
Dins del contenidor semi-experimental -però decididament trencador- que era el Liquid Television de la MTV de principis dels 90, una de les sèries autònomes que s'hi projectaven era aquesta The Maxx, adaptació d'un còmic de la llavors novel·la Image Comics, escrit i dibuixat pel Sam Kieth.

Visualment, The Maxx és una autèntica delícia. Barreja diferents estils d'animació, des del dibuix 2D fins al 3D, passant per imatges estàtiques a les que se les hi infereix moviment amb zooms i pans oblicus, o escenes rodades amb actors i negativitzades per confondre's amb els dibuixos.

Narra la història del Maxx, una mena de monstre atrapat entre dos mons, un de real i un d'imaginari. En el real, un decrèpit New York, intenta salvaguardar a la Julie dels mals que la gran ciutat esgrimeix contra els desemparats. En l'imaginari, per contra, és una bèstia salvatge que habita l'outback australià, farcit d'una fauna ben perillosa i, per damunt de tot, per la pròpia Julie, en una mena d'alter ego en el que es converteix en la "reina lleopard".
Aquesta contínua barreja i intermissió dels dos móns, mai tenint massa clar quin és real i quin no, articula l'acció de The Maxx, tant amb el protagonista com amb els seus secundaris, molt en particular la seva nèmesi, el magnètic Doctor Gone.

L'estètica, radicalment nova en televisió tot i simular a la del còmic (amb vinyetes sobreposades, etc.), és esplèndida i atrapa des del primer capítol. Tot i que la producció busca sempre minimitzar-ne els costos i el treball d'animació, els trucs d'animació emprats funcionen perfectament i ningú no s'atreviria a dir que és una sèrie d'animació estàtica.

Encisadora, enlluernadora, The Maxx és un producte molt dels 90 però que resulta particularment fascinant avui en dia, amb els seus colors extrems i la seva animació multitècnica.