Raising Hope (2010) - Greg Garcia & Michael Fresco

1 comentari

Sempre he tingut debilitat per les comèdies que no fan servir els riures enllaunats com a ajut a l'espectador per riure davant dels gags. Sense el truc dels riures enllaunats els gags es presenten nus, tal com són, absolutament purs davant l'espectador. No hi ha trampa. Si també compartiu aquesta filia per la puresa de l'humor en les sèries, us recomano molt especialment dues grans sèries, The Office (la versió anglès, amb en Ricky Gervais, si us plau) i Arrested Development. No us en penedireu.


Però a aquesta llista ara n'hauré d'afegir una recentment descoberta (gràcies a l'Andreu Gual que me la va recomanar). Es tracta de Raising Hope.

On la divertidíssima Modern Family, revel·lació de la darrera temporada, afronta els problemes d'una família benestant, aquesta Raising Hope es centra en una família absolutament disfuncional, freak i una mica hick formada per uns pares de menys de 40 anys, el seu fill de 20 i la filla d'aquest (i néta dels primers), nascuda a partir d'una relació fugaç amb una serial killer (sí, de debò, ho heu llegit bé), però sense oblidar a la besàvia, un dona senil amb períodes massa curts de lucidesa.


Els guions estan molt ben trenats, l'humor és salvatge i sense contemplacions i alguns dels gags són absolutament brillants. Els creadors són els mateixos d'una altra mítica sèrie de comèdia, My name is Earl, on ja tocaven els mateixos ambients de la Amèrica menys brillant i exportable. D'altra banda, la sèrie suposa la recuperació de la Martha Plimpton, subtil icona dels 80 (Els Goonies, La costa dels mosquits o fins i tot Another Woman de Woody Allen) que aquí desvarieja a gust i s'emporta bona part del protagonisme. Com veieu, una bona barreja d'ingredients per a un còctel realment deliciós.

No vull explicar-vos massa coses més. És aquesta una recomanació a cegues que estic convençut de que us encantarà. Aquí en teniu el tràiler per si encara no esteu convençuts.

1 comentari :

David ha dit...

Anotada a la llista! Merci, Marc :D