Una nova botiga de cinema a Barcelona!

3 comentaris
Sempre és una gran notícia que aparegui una botiga dedicada als amants del cinema a la nostra ciutat, encara que sigui per omplir el terrible buit existent en el sector. El seu nom: The Cine.

La oferta de botiges de cinema a Barcelona no és massa rellevant. La presència de grans superfícies que ofereixen llibres, dvds i bandes sonores com La Central, La Casa del Llibre, el Corte Inglés o l'FNAC (que recentment també ha incorporat una línia de memorabilia i marxandatge) ha limitat molt l'empenta emprenedora que cal per llençar un negocia d'aquest tipus. A les poques excepcions (el triangle de les bermudes al Passeig de Sant Joan amb cantonada Ali Bei, amb Norma Còmics -que també té secció de dvds i marxandatge- i les dues botigues Freaks), se li suma un momentum econòmica depressiu que no esperona en absolut l'aparició de botigues de característiques similars.
En qualsevol cas, la Carme i en Joan han decidit buscar-se un forat en el mercat, intentant, sobretot, acostar-s'hi des de l'humilitat i la proximitat, dues qualitats que, definitivament, les grans superfícies no poden oferir.


La primera cosa que es nota en entrar a The Cine és que la seva oferta és concreta. No busquen ser uns grans proveïdors de llibres sobre teoria de cinema (que també en tenen), no cerquen el perfil de cinèfil erudit, sinó el més lúdic, el més proper al fanatisme que a l'art. Dit d'una altra manera, no volen ser "més papistes que el papa" (hauria de dir "més Bergmanians que el Bergman"?) sinó que ofereixen una bona colla de productes molt enginyosos que satisfaran a tothom que senti passió pel cinema.

La secció que més em va cridar inicialment l'atenció va ser la de les samarretes. Hàbilment exposades per tal de no perdre's ni un sol dels dissenys disponibles, l'expositor ens mostra quasi una vintena de models diferents, a quin més enginyós. A qualsevol fan de Star Wars, se li en van ràpidament els ulls cap a la que mostra un bust d'un stormtrooper imperial tocat amb un tricorni, però als amants de la vessant més casposa del cinema no se'ls hi escaparan les diverses samarretes amb motius com la Gracita Morales, el Paco Martínez Soria o el José Luís López Vázquez. Els germans Marx, Kubrick, Kill Bill (en una versió ben original basada en els ninotets de Playmobil), els Coen i molts d'altres mites del cinema de tots els temps es troben estampats en aquestes fantàstiques i originals samarretes. Jo ja en tinc tres per casa! A veure si endevineu de quins models :-)

Per descomptat, a la botiga hi conviuen, a més de les samarretes, tasses serigrafiades, pòsters, llibres de tota mena, però també una bona pila de curiositats que s'amunteguen a les prestatgeries.


Però hi ha també, per exemple, espai pels inicis del cinema amb una bona col·lecció de zoòtrops a la venda.


Fins i tot altaveus i claquetes personalitzables!


Una de les coses que més criden l'atenció d'aquesta botiga és la dedicació i el detallisme dedicat a dissenyar-la i a omplirla de màgia cinèfila. Detalls com les etiquetes dels preus -personalitzades, sempre amb un punt d'humor-, l'apartat dedicat a la "freakada del mes" (aquest més pots comprar-te, tal com sempre has desitjat, el banyador verd del Borat!) o les joguines relacionades amb l'univers Star Wars són tan sols alguns dels exemples, però el caliu i l'apreci pel cinema es percep en cada espai.

Clauers de tota mena (Austin Powers, James Bond, etc), estels del Buzz Lightyear, mobles amb motius cinèfils, colorides capsetes, cartes d'actors i actrius famosos, una motxil·la en forma de Yoda o, fins i tot, un barnús com el del Rocky, tot això, en molts casos de manera exclusiva en aquesta botiga, es pot trobar a The Cine.

I, per si fos poc, per si l'oferiment als fans del cinema no fos suficient, l'espai de la botiga es remata amb una sala pensada per projectar-hi pel·lícules en la que s'hi duran a terme diferents activitats, la primera d'elles, un curs d'iniciació al cinema per infants, sens dubte una iniciativa que ja deixa ben clara la passió pel cinema que els seus impulsors tenen i les ganes de perpetuar-la amb les noves generacions.


Una gran noticia doncs per a tots els amants del cinema, particularment en unes dates en les que fer regals originals cada cop és més difícil. Els desitgem tota la sort del món en aquesta aventura i prometem passar-nos-hi sovint, molt sovint, massa i tot ;-) Ens veiem allà!


La botiga està (molt ben) situada entre dos cinemes, l'Urgell i el Florida, concretament al carrer Floridablanca 126, quasi fent cantonada amb el carrer Urgell.

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquí no hi ha la opció "M'agrada"?? jejejeje. Molt wai! M'han vingut ganes d'anar-hi! El millor lo de la frikada del mes xDDDDD!!!!!! Adéuuu Marc!!!

Gemma.

enricbiosca ha dit...

Sóc veí de la botiga i avui he entrat per primer cop després que el Marc me la recomanés la setmana passada. La veritat és que hi he trobat coses divertides i diferents que normalment no hi ha a les botigues de cine. L'espai és molt acollidor i la iniciativa és molt valenta.
Felicitats als creadors per atrevir-se i molta sort!

Oriol Llevat ha dit...

Ahir em vaig passar per la botiga! gràcies per la recomaació Marc!
Crec que has de haver viscut prou cinema, per apreciar la qualitat dels objectes que tenen. La bossa Oceanic es tremenda eh? a veuere si la tenen en un altre color i me la compro fijo!
Suposo que poc a poc aniran rebent més material i aleshores es convertiran en una referència a Barcelona, si no ho son ja...
Gràcies de nou!