John Williams interpretat per l'Anne-Sophie Mutter

Cap comentari

L'Anne-Sophie Mutter és una d'aquelles intèrprets del món de la música clàssica que ha aconseguit transcendir els auditoris més selectes per abraçar obertament la popularitat a través d'un repertori gens classista i sempre obert a qualsevol tipus de música. Per això no ha d'estranyar que, essent considerada una de les violinistes més qualificades del moment s'hagi atrevit amb un àlbum en què interpreta una selecció de peces de les bandes sonores del John Williams.

El que podria quedar en una anècdota, en un disc apte per a regalar i quedar bé, esdevé una grata sorpresa musical. I això és així, fonamentalment, perquè no només la Mutter és capaç d'insuflar vida a les tonades més populars i suades sinó també perquè el mateix Williams, en aquesta senectut seva tan prolífica, ha accedit a la petició de la violinista de ser ell mateix el que li adaptés les peces per al seu instrument solista. I Williams compleix amb escreix l'encàrrec i li permet a la Mutter lluir-se sobre un repertori ja de per sí fantasiós i juganer.

Hi trobem diversos trams de l'enealogia d'Star Wars —alternant peces clàssiques, com el tema de Yoda o el de la Leia i el Luke, de la primera trilogia, però també de les més recents, com el tema d'amor de l'Atac dels clons o el tema de la Rey—, de Harry Potter, de La llista de Schindler, de Memòries d'una Geisha, d'Un horitzó molt llunyà, de Les aventures de Tintín, de Sabrina o, fins i tot, de la nostra adorada Drácula del John Badham.

La facilitat de Williams per les melodies principals es veu accentuada aquí en l'expressiu violí de l'alemanya, sempre disposada a ser protagonista absoluta, acostumada a repertoris impossibles i a obres tècnicament exigents.

Pareu, doncs, bé l'orella —que els de Deutsche Grammophon cuiden la producció, és clar— i deixeu-vos endur, de nou, per les aventures infinites dels personatges als que John Williams ha insuflat vida amb la seva música inconfusible, aquest cop de la mà d'una violinista inigualable d'expressivitat ostentosa i incendiària.