Afro Samurai (2007) - Fuminori Kizaki

3 comentaris
En Takashi Okazaki és un dibuixant de manga molt fan de la música soul i hip-hop. Va crear unes historietes dibuixades sobre un personatge, el samurai negre, amb pel afro, fumant pels descosits i, per descomptat, amb una venjança que fer realitat. I en el procés d'adaptar-lo a serie animada, el guió li va caure a les mans del Samuel L. Jackson. Tant li va agradar que va decidir produir-la i, fins i tot, es va reservar el plaer de doblar als dos protagonistes (sí, a tots dos!), involucrant en el doblatge al gran Ron Perlman per encarnar al vilà Justice i al RZA, membre dels Wu Tang Clan per fer la banda sonora.

La història gira al voltant d'unes cintes numerades que les porten aquells samurais que demostren ser els millors amb l'espasa. Així, en guanyar-li un combat a un portador d'una de les cintes, un s'endú la cinta, se la col·loca al front per tal de que tothom sàpiga qui és, el temi (o el repti per tal d'arrabassar-li).
El protagonista, l'Afro Samurai, és testimoni, de ben petit, com el malvat Justice mata sense pietat al seu pare, portador de la cinta que l'acreditava com a millor espadatxí. El Justice li pren la cinta i es converteix, per tant, en el millor. El nen, per descomptat, jura venjança.

Cap sorpresa, és clar, en la trama. Però el que veritablement ha fet a aquesta minisèrie de cinc capítols guanyar adeptes és el seu apartat estètic. El dibuix és absolutament preciosista, detallista, ple de color i d'èpica guerrera. Les batalles, tot i curtes, són molt intenses i visualment són de primeríssima línia. Els personatges de l'Afro Samurai (doblat pel Samuel L. Jackson), eixut, taciturn, i el seu inseparable company, el Ninja Ninja (segon personatge doblat pel Jackson) que dona el contrapunt xerraire, vagaregen per indòmits paisatges on sempre bufa el vent i on els enemics s'entaforen a les cantonades, sempre disposats a la sorpresa.

Visualment impressionant, agradarà als fans de l'anime, però també als de l'acció, als del hip hop i, per descomptat, als del Samuel L. Jackson, que ofereix aquí un repertori de la seva habitual soltesa verbal.
Gaudiu, encara que sigui per un moment, d'aquest enorme espectacle visual que és Afro Samurai.

En aquesta segona escena, tot i els només 20 segons que dura, us permetrà captar la hiper-violència que ofereix l'anime.

I, per últim, us deixem també la seva banda sonora, com dèiem, a càrrec de The RZA dels Wu Tang Clan.

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Gran descobriment aquest Afro Samurai! Gràcies i felicitats pel blog. Ja esteu a la meva barra de favorits.

@davidbaron81

Marc Ambit ha dit...

Un plaer, David! Moltes gràcies.

business ha dit...

i like to move it