Death Valley (2011) - Spider One

Cap comentari
Fa un any que els zombies, vampirs i homes llop han baixat de les muntanyes que rodegen la vall de San Fernando a California. Com que s'han infiltrat pels racons de la ciutat, fer-hi vida normal s'ha tornat una mica perillós: Els zombies vagaregen pels carrers a la cerca d'algun cervell despistat. Els vampirs s'han fet els amos de la nit, traficant amb drogues i encetant una fructífera alternativa a la prostitució (sexe a canvi d'una donació de sang del client). I els homes llop... bé, els homes llop porten una vida normal habitualment, però estan obligats, per llei, a tancar-se a casa seva les nits de lluna plena.
Amb aquest dantesc panorama, les forces de seguretat s'han espavilat i han creat una branca anomenada UTF (Undead Task Force) que s'encarrega d'apaivagar els ànims als convulsos carrers californians.


Aquesta és la premisa de partida d'aquesta estranya barreja de comèdia, terror i acció policial que s'ha tret de la màniga un tal Spider One, seudònim del líder de la banda de metal Powerman 5000 i que la cadena MTV ha tingut a bé produir.
Mentiríem si diguéssim que la sèrie és rodona, perquè no ho és. Però el còctel és tan atraient, tan salvatge la seva execució (gore, hiperviolenta, amb estètica videoclipera) que bé es mereix un cop d'ull.
S'esquitxen les trames policials amb un humor una mica gruixudet i pocasolta, amb uns policies força egocèntrics i curtets de gambals. Personalment és el que menys m'agrada de la sèrie. Però la resta és força fascinant, què voleu que us digui.
No us espereu una sèrie que aixequi admiració, especialment entre els més exigents gourmets televisius. Però no em negareu que la barreja és atractiva i si li doneu una oportunitat descobrireu un estil de fer sèries molt coherent amb els temps que corren i amb la cadena que l'emet. Ja imagino, d'altra banda, que els fans del gènere no han arribat a llegir aquestes darreres línies i s'han anat de cap a veure-la. Als demés, no ho dubteu, passareu una bona estona entre ensurts, salvatjades gore i humor de superfície. I si no, doneu-li una ullada al salvatge tràiler promocional.