Community (2009) - Dan Harmon

Cap comentari

El Jeff Winger és un advocat que veu com se li revoca la llicència i és obligat a tornar-se a treure la carrera. Es veu doncs obligat, als seus trenta anys, a tornar a la facultat i n'escull una sense cap tipus de prestigi per tal de que li sigui més fàcil. El seu objectiu, és clar, és treure's la carrera per la llei del mínim esforç, i per això aprofita les seves dots com a advocat (enganyant, mentint, convencent a la gent amb retòrica de picaplets). Es barreja, a més, amb una colla d'estudiants tan particulars com ell: des d'una rossa anarquista a la que el Jeff li tira la canya, un quarterback estrella a la seva etapa d'institut que després d'una lesió ja ha perdut la seva aura, una fleuma republicana i hiper-recatada que n'està secretament enamorada, una recent divorciada que va a la universitat per primer cop, un fill d'immigrants obsés per la cultura nord-americana amb seriosos problemes psicològics. I, per acabar-ho d'adobar, un dels personatges estrella: un mil·lionari que ha iniciat, en la recta final de la seva vida, un viatge per trobar-se a sí mateix, encarnat pel gran Chevy Chase!

El panorama, com veieu, promet. Els guions giren al voltant de les interaccions entre ells i, val a dir-ho, se'n surt amb nota, doncs la inevitable lliçó moral de les sèries nord-americanes (en aquest cas, sovint, sobre l'amistat i els seus valors), tot i ser-hi present, queda molt atenuada pel carisma dels personatges i les situacions en les que es veuen ficats.

Sovint enginyosa, mai avorrida, plena de referències a la cultura de masses, amb personatges molt diferents que donen molt de joc i amb un Chevy Chase que rememora bona part del seu repertori clàssic, Community és una sèrie molt a tenir en compte si el que es vol és passar una bona estona sense riures enllaunats i acudits sobats. Actualment s'està emetent als Estats Units la tercera temporada.