American Horror Story (2011): Una sèrie de terror?

1 comentari

Encara tinc els ulls com plats. Crec, sincerament, que és la millor arrencada d'una sèrie que he vist en molts anys, havent-me de remuntar a Prison Break o Lost per recordar una sensació igual. Ja em perdonareu, però com a gran fan del cinema de terror, que hi hagin una sèrie que toqui el gènere de prop ja em treu la son. Però el fet de que a més estigui ben feta, amb criteri, amb un guió dens i treballat, fa que quasi se'm saltin les llàgrimes i que no pugui agrair-li prou a la Rosa Blanco la recomanació que va fer a través de Miso.

No us vull pas desvetllar més del que cal. Tan sols dir que la tama gira al voltant d'una família que després d'un episodi turbulent i traumàtic en les seves vides decideix mudar-se a una vella casa de Los Angeles, una casa que també té un passat "gloriós", plè de sang i fetge.

La base, com veieu, és força bàsica. El que li dona cos és, però, els detalls que un esforçadíssim guió li aporta, començant per una multitud de trames secundàries que semblen tenir relació amb  la principal sense mostrar-ho de manera palesa. Un jove pacient del pare (que és psiquiatra) que té visions d'ell mateix executant una matança a la seva escola, la filla de la parella protagonista que té tendències auto-punitives, una veïna força estranya encarnada per la gran Jessica Lange, una dona de fer feines a l'estil clàssic de les Mrs Danvers de Rebecca, Mrs Giddens de The innocents o la més recent Bertha de The others.


Però els detalls, com deia, els detalls són els que li donen cos. Tots els tòpics de les pelis de terror semblen tenir-hi cabuda. Més enllà de la casa amb un passat fosc, a la casa no li falta, per descomptat, un sotan, una trapa per accedir a les golfes, però també hi tenim llençols estesos al jardí que poden amagar visites sobtades, muntatges accelerats on les aparicions et donen ensurts de primera i un llarg etcètera.

Els protagonistes, a més són més que solvents, i només cal veure el primer episodi per veure que tant el Dylan McDermott ("The practice"/"El abogado") o la Connie Britton donen la talla, afegint-hi dramatisme quan cal a uns personatges extremadament turmentats.

Impactant, terrorífica i molt enginyosa en aquest primer capítol. Una sèrie que promet i que, ja us ho dic ara, em té absolutament enganxat! Aquí en teniu el genial tràiler: