Embrassez Qui Vous Voudrez (2002) - Michel Blanc

Cap comentari
Es fa difícil trobar un sabor més agredolç que el que es pot tastar en les comèdies del recent cinema francès. En aquesta Embrassez Qui Vous Voudrez -en el títol espanyol besen per contres d'abraçar-se-, el director Michel Blanc (reputat actor de comèdia francès) fa desfilar personatges que s'entrecreuen al voltant d'unes vacances peculiars on les relacions sentimentals, les frustracions i les esperances afloraran desmesurada i incontingudament.

Recolzat en un ventall actoral de gran magnitud (Charlotte Rampling, Carole Bouquet, Jacques Dutronc) el director sembla simplement col·locar els escenaris per deixar que hi deambulin desordenadament una colla de personatges orfens d'alguna cosa, que coixegen anímicament, que semblen haver perdut qualsevol esperança de complir els seus somnis.

Sense contemplancions, Blanc ens mostra allò de divertit que tenen les frustracions dels protagonistes, però no té tampoc cap recansa en espatllar la diversió intercalant-hi els comportaments més execrables, els més penosos o els francament lamentables.

Blanc raconta les històries ajudat d'un muntatge generòs amb la tisora, dels que retallen els prefixes i els sufixes de les escenes, entrant-hi de cap, amb tot, començant pel moll de l'os i abandonant-les abans de que perdin fogarada.
Encertadissim en la comèdia, tou i poc punyent en el drama, Blanc disposa un llenç prou estable per tal de que el seu guió de personatges es desenvolupi sense entrebancs, assolint un film molt estimable, fracament divertit tot i que una mica tou, que no decebrà a aquells/es que hagin descobert ja que la vida no és tota de color de rosa.