Conferència de Charlie Kaufman sobre com escriure guions

Cap comentari
Charlie Kaufman és un dels guionistes estrella de la indústria cinematogràfica. Té aquella aura d'intel·lectual amb sentit de l'humor que captiva el més exigent i ell solet ha aconseguir convertir-se en una celebritat escrivint per Hollywood, fet que no és massa comú en els temps que corren.


Després de molts anys com a guionista de sèries de televisió, va debutar al cine amb "Cómo ser John Malkovich" (Being John Malkovich -1999) pel·lícula que va sorprendre, sacejar i divertir alhora a crítica i públic; des de llavors va tenir l'atenció de tot el sector. Pel·lícules com Human Nature (2001), "Confesiones de una mente peligrosa" (Confessions of a Dangerous Mind 2002) o la meravellosa "El lladre d’orquídies" (Adaptation - 2002) el van convertir en un dels guionistes més desitjats pels sectors de la industria més arriscats i menys convencionals.

Ell ha sigut la única persona al món capaç d'inventar-se un germà bessó (Donald Kaufman) i aconseguir que el nominessin als Oscars i que guanyés el BAFTA al millor guió per "El ladrón de orquídeas".

I no s'ha d'oblidar que en Kaufman, el real, es va ajuntar amb en Michel Gondry per crear una de les històries més fantàstiques dels últims 20 anys "Olvídate de mi" (Eternal sunshine of a spotless mind 2004) amb la que va guanyar l'Oscar i el BAFTA al millor guió. Després va venir  Synecdoche (2008), film en el que també es va atrevir amb la direcció i que va dividir l'audiència entre aquells als que va encantar i aquells als que va avorrir...  I actualment està acabant de polir Anomalisa, un film rodat en stop-motion que s'estrenarà a principis de 2016.

Però el que realment volia compartir avui és aquesta conferència o master class que en Charlie Kaufman va donar fa uns anys a l'Acadèmia Britànica d'Arts Filmiques i Televisió que és una joia imprescindible per a tots aquells apassionats pel procés d'escriure. En ella es troba el Kaufman més clàssic, explicant els mecanismes que es posen en marxa des de que es té una idea "innocent" fins que es converteix en realitat.

Espero que la disfruteu!