Hostel (2005) - Eli Roth

Cap comentari
Una de les responsables del subgènere del terror turístic. El que sempre resulta curiós en aquest tipus de pelis és el gran desconeixement que els realitzadors tenen del lloc on transcorre l'acció, muntant així la peli al damunt de tòpics infumables, falsos i, de vegades, fins i tot ofensius, com és el cas de Hostel.
Segons sembla, a Txèquia, fa poc, va haver-hi una guerra (sic), els nens son els que cometen la major part dels delictes (sic) i en els spas la gent s'hi està en pilota picada (això sí­, només les dones, els homes van molt pudorosament tapats).
Com es pot comprendre, al damunt d'aquestes premises s'hi pot muntar qualsevol cosa menys una peli decent. Això sí­, hi ha salvatgisme, una certa brutalitat i bona part d'aquell sadisme que es regala al públic tan pròpia d'una dècada que ha parit productes com Saw.

Val a dir però, que el crescendo gore està molt mesurat i que de cap manera estem parlant d'una simfonia de l'horror en la lí­nia de la mítica Brain Dead, amb vísceres des del primer minut de metratge. Aquí­ l'element gore es reserva per a un clímax final força ajustat i poderós que evita d'alguna manera que la pel·lí­cula passi directament a l'oblit.