La enciclopèdia de l'Stanley Kubrick

Cap comentari

Atenció, atenció, frikifans de l'Stanley Kubrick (hem descobert que ens en segueixen molts arran del post de l'altre dia amb la carta que li enviava a l'Arthur C. Clarke). Voleu saber-ho tot, absolutament tot, del gran mestre? Doncs aquí us portem l'Enciclopèdia Kubrick!
En ella podem trobar centenars d'entrades ordenades alfabèticament que repassen des dels professionals amb els que es va relacionar (músics de les seves pel·lícules, directors de fotografia, actors, etc.), però també temes relacionats amb el seu cinema, com la seva relació amb la censura (el "Don'ts and Be Carefuls" del Will Hays, afectant a Spartacus, Lolita i A clockwork orange) o, per descomptat, unes entrades magnífiques, detalladíssimes sobre totes les seves pel·lícules (fins i tot les de la seva etapa d'estudiant), amb referències, curiositats, dades increïbles, com es van gestar i comentaris complementaris del propi Kubrick o dels implicats.
Document absolutament imperdible de 450 pàgines, ple a vessar de passió pel Kubrick, que segur que a més d'un se li passa pel cap d'imprimir-se (a costa de la seva consciència ecològica) per tal d'enquadernar-lo i posar-lo a l'estanteria.