Teeth (2007) - Mitchell Lichtenstein

Cap comentari
Interessant proposta la de Teeth, fins i tot més del que es podria esperar d'una peli que fa pudor de bajanada estudiantil, de sèrie Z ronyosa. Al menys això fa pensar una sinopsi com la següent: una adolescent que lidera campanyes de salvaguarda de la virginitat en un poblet nord-americà viu obsessionada amb la castedat, i quan algun dels seus companys intenta propassar-se amb ella, descobreix que el seu cos es defensa d'una manera prou eficient, castrant-los gràcies a una anomalia en la seva vagina.
Com deia, sona barroer. Però no ho és, la veritat és que el problema de la pel·lícula no és, precisament, el seu tractament. Justament podríem dir que és un dels seus grans encerts, acostant-se a la Amèrica puritana i fent-la enrojolir fent servir la Dawn per posar-la en evidència. Constants referències a la religió, a l'educació sexual, a la doble moralitat d'uan societat que prefereix tancar els ulls davant d'allò que, indefectiblement, l'atreu.

El problema del film però, és que la seva direcció és tan tova, tan tènue, que disol tota la càrrega crítica en un tempo dil·luit, tremolós, poc agoserat. Segurament, com succeeix sovint a aquells que dirigeixen els seus propis guions -com és el cas aquí- Lichtenstein sembla creue que la trama podrà suportar el pes del film; però no és així ni de bon tros, convertint aquesta Teeth en una peli millor quan s'explica que quan es veu.

Ni tan sols els girs que aconteixen cap a la part final del film li donen més vigor, enfonsant-la en un mar d'inoqüitat que una història com aquesta no mereixia.