The Fades (2010) - Jack Thorne (creador)

Cap comentari
Es veu que les ànimes dels que es moren intenten pujar al cel, però si no troben una porta per ascendir-hi es queden per aquí, donant voltes, com a ànimes perdudes. I, és clar, com que no poden fer més que vagarejar, doncs es van calentant, es van emprenyant i amargant i ara, que ja n'hi ha un tou, sembla que a alguns se'ls hi han inflat els ectoplasmes i s'estan començant a alimentar dels vius per poder tenir cos i poder gaudir una mica més de la vida terrenal, que també hi tenen dret, no?

A tot això, un adolescent que passava per allà s'hi embolica i acaba descobrint que, mira tu per on, hi ha una guerra de perspectives apocalíptiques aproximant-se. Si ja ho sabia ell, que ho veia en els seus somnis i no els hi feia cas.

Aquest és el punt de partida. I tot i que fa patxoca, la veritat és que la sèrie és una mica tova. Que sí, que la història pot enganxar, que hi surt la Natalie Dormer (de Juego de Tronos), que hi ha esperits monstruosos. Però també hi han trucs de guió molt senzillots, trillats i mil vegades vistos (ombres que passen corrent per davant de la càmera, efectes de so exagerats, etc), i una vessant teenager de la història que mai arriba a enganxar (el protagonista, per si no us ho havíeu imaginat, és un freaki, molt poc popular, quasi invisible a l'institut).

Això sí, com que dura només sis capítols (beneïdes sèries angleses) la cosa es deixa veure sabent que, al cap i a la fi, la pèrdua de temps no serà considerable.