L'obsessió de Brando per la Rita Moreno

Cap comentari
Mireu bé aquesta foto. Són el Marlon Brando i la Rita Moreno (la anita de West Side Story), en el rodatge de La noche del día siguiente (The Night Of The Following Day, 1969, Hubert Cornfield).


Quan el Marlon Brando va morir, tan sols es va trobar a casa seva un record relacionat amb el cinema: aquesta foto.

La relació que la Rita Moreno i el Brando mantingueren va ser de les més tortuoses de la història de Hollywood.  "Estàvem atrapats en una folie a deux, un amor boig que va durar anys, fins que un dia vaig pràcticament ser obligada, en sortir d'un coma, a escollir entre la vida o ell", diu la Moreno en unes memòries recentment publicades en les que relata la seva carrera i desvetlla com era el Hollywood "misogin i cursi" de la època.

Entre els seus braços van passar, a més del Brando, l'Elvis Presley (per donar-li gelos al primer) l'Anthony Quinn o el Dennis Hopper. Va ser una de les més desitjades, fogoses i explossives actrius de Hollywood. El que despertava en els homes els posava fora de control. Va perdre la virginitat -explica en les seves memòries- en un sofà d'un càsting a mans d'un representant, va haver de sentir-se dir obscenitats a l'oïda en una festa per part d'un gran empresari del sector, va intentar lluitar -sense massa sort- contra l'encasellament dels actors hispans, que la relegaven a fer d'india, de ballarina mexicana o de dona tailandesa del Yul Brinner a El rei i jo (The king and I, 1956, Walter Lang).

Avui en dia, als seus 80 anys encara pot treballar d'actriu, sobretot a la televisió, però mai ningú no oblidarà la seva passió i tendresa a West Side Story (1951, Robert Wise, Jerome Robbins), i encara menys la seva interpretació del número America.