Les millors sèries del moment

2 comentaris
Sabem que sou molt fans de les sèries de TV de qualitat. Però com que cada temporada se n'estrenen un munt de noves i és difícil estar al dia aquí volem fer-vos algunes suggerències de les que nosaltres estem veient. Són, tan sols, sèries que acaben de començar i que amb prou feines han completat la seva primera temporada, així que encara estem a temps de decidir si hi invertim temps en elles.


House of cards: Projecte del David Fincher (que dirigeix els dos primers capítols) sobre un polític sense escrúpols encarnat pel Kevin Spacey. Guions molt sòlids, directors de cert prestigi (Fincher, Schumacher, Foley) i una mena de versió hardcore de el Ala oeste de la Casa Blanca.

Utopia: Molts han vist en aquesta sèrie britànica la nova gran sèrie. Sincerament, creiem que és una autèntica xorrada mal escrita, però per gustos... Un macguffin enorme, uns perseguits, violència bastant gràfica i una fotografia absolutament magistral (té molta importància la fotografia aquí, i és el més fantàstic de la sèrie).
Hannibal: Projecte molt ambiciós que pretén, en set temporades, repassar la història prèvia a les pel·lícules de la nissaga del H.Lecter o omplir-ne els buits entre les diferents seqüeles. El sempre inquietant Mads Mikkelsen, el Hugh Dancy i el Laurence Fishburne encapçalen el repartiment. Fa bona pinta, molt bona pinta.
A touch of Cloth: A nosaltres no ens ha fet cap gràcia, però hi ha molta gent a la que sí. És una comèdia a l'estil dels Zucker d'Aterriza como puedas, encadenant barbaritats una darrera l'altre en el context d'uns investigadors de policia molt particulars.
Bates Motel: Difícil dir si és un sacrilegi o una sèrie a tenir en compte, ara que tot just ha començat. Segueix al jove Norman Bates en arribar al mític motel amb la seva mare, però la trama s'assembla més a Smallville que a Psycho.
Les revenants: Seguint la premissa de la molt interessant pel·lícula francesa en la que, de sobte, els morts tornen a la vida. Són zombies, però aquests no estan afamats, simplement són ànimes en pena de les que algú s'ha de fer càrrec.
How TV ruined your life: Documental concebut i presentat pel Charlie Brooker (Dead Set, Black Mirror) en el que analitza la televisió i l'efecte que té en nosaltres. To sarcàstic que, si t'enganxa, t'encantarà.
Smash: Tot i que decididament imperfecta, ha agradat molt aquesta sèrie en la que una companyia de teatre musical intenta muntar una obra sobre la Marylin, sobrevivint als conflictes entre el càsting.
Americans: Dos espies de la KGB s'infiltren en la societat nordamericana del Reagan per fer-se passar per ciutadans i passar informació als russos. En el camí han de lluitar per no ser descoberts i per no caure en les temptacions de l'american way of life.

The Fades: Unes visions apocalíptiques aboquen a un adolescent a embarcar-se en una croada contra els esperits que no aconsegueixen escapar de la terra en morir. Entretinguda i amb la presència de la Natalie Dormer (Juego de tronos), algunes coses semblen funcionar bé, altres no ho fan ni mirant-s'ho amb ganes.

In the flesh: Interessantíssima proposta. Després d'un apocalipsi zombie, s'ha descobert una vacuna que aconsegueix que els no-morts siguin rehabilitats i el govern vol reinserir-los en la societat. Però la societat ha canviat. Tot i que la premissa és zombie, la temàtica té més a veure amb la intolerància, les creences i els sentiments que no pas amb un slasher qualsevol.

The Following: Un detectiu de l'FBI (Kevin Bacon) és assatjat per un psycho-killer al que va engarjolar després de prendre-li la dona. Des de la presó ha anat creant una secta amb una bona manada d'altres psycho-killers per torturar psicològicament al Bacon i castigar-lo. Molt interessant premissa però lleugerament malbaratada per un cúmul de tòpics difícilment suportable.

Orphan Black: Base de ciència-ficció però format de thriller per a una sèrie que fa molt bona pinta i que gira al voltant d'una jove que intenta recuperar la seva vida fent-se passar per una altra persona.

2 comentaris :

Oriol Llevat ha dit...

Bon post, aquí les meves anotacions...

1. Bates Motel millora MOLT amb els seguents capítols. Gràcies als bons ratings l'han renovat per una segona temporada.
2. The Following hauria d'haver durat 2 capítols. O en tot cas ser una película. El Kevin Williamson és el guionista més sobrevalorat de Hollywood.
3. Quins grans actors a Hannibal. Pero crec que de moment és molt rara. A veure si millora, perque de moment és una mica difícil seguir el fil argumental. L'elecció de l'actor de Hannibal és un 10 pels del càsting.
4. Mai he vist tanta publicitat per aquí com amb l'estrena de la 3a temporada de Games of Thrones.
5. The Americans prometia molt... pero al 4t capítol em vaig avorrir dels seus guions tant lents...

Per mi les 2 sorpreses del 2012 han sigut Breaking Bad i The Walking Dead (la sèrie més vista de l'història del cable a USA). Al 2013 em quedo amb Bates Motel de moment...

Marc Ambit ha dit...

Tindrem paciència, doncs, amb les que dius que milloren :D