Orphan black (2013) - John Fawcett i Graeme Manson (creadors)

1 comentari
Un voldria explicar-vos molts detalls d'aquesta sèrie, sabedor de que, en fer-ho, correríeu a veure-la. Però si ho fes, aquests detalls us espatllarien la festa. Així que feu-nos confiança: Orphan Black és una sèrie extremadament entretinguda, molt britànica en el seu esperit però afegint-hi el guionatge més nord-americà, esquitxat de sorpreses, cliffhangers i situacions enginyoses al límit.

La història de la Sarah, que intenta tornar a recuperar la seva vida en un camí farcit de dificultats, enganxa des del primer minut i els guionistes semblen suficientment enginyosos com per adonar-se de que tan interessant és fer evolucionar la trama com dotar a cada escena d'elements i detalls prou sucosos com per mantenir l'interès de l'espectador.

Tot i que el punt de partida és de ciència-ficció, el desenvolupament és més de thriller, ple de situacions extremes i carrerons sense sortida aparent. I és justament això, el aparcar la ciència-ficció per centrar-se en l'acció la que configura l'ADN d'aquesta interessant sèrie que tot just acaba de començar a emetre's als EE.UU (10 episodis són els que estan programats per a aquesta primera temporada).

La protagonitza la Tatiana Maslany, a la que es va poder veure en l'adaptació televisiva de la novel·la Un món sense fi del Ken Follet, però també a Diary of the dead del George A. Romero, i que encarna aquí a la jove Sarah, que tal com si fos la Alicia sembla estar caient de quatre grapes dins d'un cau en el que tot li és estrany.

Molt recomanable, entretinguda i força enginyosa, Orphan black és una sèrie que no ens podem estar de recomanar-vos, encara que sigui sense voler-vos-en donar més detalls.
Feu-nos confiança.

(Aquí us deixeu el tràiler per si no us hem convençut. Si ja n'esteu, de convençuts, no el veieu, dona massa pistes).

1 comentari :

Fàtima ha dit...

Eiiii, molt bona sèrie.....ritme frenètic, costa seguir els subtítols i tot, ja que l'acció és constant!!!!i com sempre...bon post!!! :D