Comme un chef (2012) - Daniel Cohen

Cap comentari
Un chef de renom (Jean Reno) s'enfronta al risc de perdre una de les seves tres estrelles Michelin en no voler modernitzar-se. Quan troba al Jacky (Michaël Youn), un admirador seu que se sap totes les seves receptes i que té idees per millorar-les, les peripècies d'aquesta comèdia comencen a succeir-se.

El plantejament és molt simple. El desenvolupament també. I el final... bé, ja us ho podeu imaginar, el final també. Una comedieta d'estar per casa, amb un humor blanc i gens atrevit, que explica una història que ja hem vist moltes vegades.
Què se li pot dir al seu favor? Doncs que no enganya a ningú i que, veritablement, en la lliga de les comèdies blanques sap jugar perfectament les seves bases. Si un entra en el joc dels acudits ingenus, la veritat és que funcionen i et dibuixen un somrís al llarg de bona part del metratge.

Els actors, per la seva banda, compleixen sobradament. El Reno insisteix en el seu personatge lleugerament malcarat (però no massa, lo just per caure bé al públic), el Youn està molt contingut i el Santiago Segura (sí, surt el Santiago Segura) fa de Santiago Segura en una escena del film (no sabem si això és bo o dolent, així que us ho deixem al vostre criteri).


No trasbalsarà ningú, no guanyarà cap premi internacional ni rebrà lloançes exagerades de ningú, ja us ho puc ben prometre. Però tampoc no sembla pretendre-ho.