Louie (2010) - Louis C.K.

Cap comentari
En Louis C.K. és un monologuista de New York que en els darrers temps ha agafat volada. Les seves múltiples aparicions en late shows i youtube han portat la seva mordacitat i el seu humor pessimista a ser força coneguts arreu.
Però ja fa uns pocs anys que en Louis es busca un espai a la televisió. Ja fa uns anys va dissenyar-se una sèrie a la seva mida -Lucky Louie- totalment de ficció, en la que explicava en to de comèdia la difícil vida d'un mecànic i la seva família.
Recentment, però, hem tingut ocasió de veure no aquesta primera sèrie sinó la segona que ha escrit i que ara també dirigeix. Es tracta de "Louie" (a seques), una sèrie molt interessant i en la que en C.K. munta tota la trama al voltant de la seva persona, articulant-ne l'acció al voltant dels seus monòlegs temàtics.
És càustic com pocs, sovint políticament incorrecte, pessimista i molt enginyós. Li dona la volta a tot i li treu punta als detalls de la seva vida de divorciat amb dues filles amb molta gràcia.

En Louie repassa temes com el fer-se gran, el divorci, els desesperats intents de lligar d'un paio de més de quaranta anys, obsessions diverses i el dia a dia de la vida a New York, sempre amb un llenguatge molt directe i sovint groller. Combina de manera ben curiosa la comèdia i el drama, passa de l'acudit més impactant a històries ben tristes i desesperades d'un New York ple de desencís i allunyat dels tòpics cinematogràfics. En definitiva, una estranya barreja de comèdia i drama que encantarà als amants de la  ciutat que mai dorm.