Si ho diu el Brett Easton Ellis...

2 comentaris
A través del bon company Sergi Calle m'arriba que l'autor de novel·les tan famoses com American Psycho, Bret Easton Ellis, ha piulat a través del seu Twitter una gran lloança sobre la última peli del Brad Pitt, "Moneyball". Ha dit, literalment:

"Moneyball" is the only movie I've seen so far this year where a paying Los Angeles audience applauded at the end. In tears, me included.
("Moneyball" és la única peli que he vist fins ara aquest any en la que una audiència de Los Angeles que ha pagat la seva entrada aplaudeix al final. Tot plorant, jo inclòs.)

No està gens malament com a elogi, sobretot venint d'algú de qui es podria dir que té criteri, no? Segons llegeixo a Filmaffinity, narra la història d'un equip de beisbol modest que aconsegueix, gràcies a una particular filosofia de joc, lluitar sempre pel títol de les sèries mundials durant alguns anys consecutius.
Espereu! No fugiu! No, no, aquesta no és una altra pel·lícula americana sobre els seus esports nacionals i la èpica esportiva de sempre. El crític Peter Travers ja adverteix que "Moneyball es una pel·lícula de beisbol com 'The Social Network' és una pel·lícula sobre Facebook: en el sentit de que no ho són."
Sembla, doncs, que la peli va per altres camins, a nivell dramàtic i que, per tant, no hem de patir per res. És més, jo crec que en quan us digui qui són els guionistes, de cop i volta tindreu moltes ganes de veure la peli.El guió està escrit, a quatre mans per Aaron Sorkin (de la sèrie The West Wing, la pròpia The Social Network, però també A Few Good Men o Malice) i Steven Zaillian (American Gangster, Gangs of New York o Schindler's List). No està malament, eh? :D

Aquí en teniu el tràiler, a veure si us fa venir ganes de veure-la.

2 comentaris :

Sergi Calle ha dit...

Ei, moltes gràcies senyor!

Us recomano bastant fort que seguiu a Brett Easton Ellis a Twitter. Jo vaig començar perquè sóc fan, m'agraden les seves novel·les però és un twitaire molt interessant: No escriu massa, no es fa pesat. No retuiteja. Mai l'he vist publicar un reply.

No és el típic famós que es dóna aires per Twitter. De fet gairebé mai parla d'ell mateix en sentit promocional (només quan apareix alguna entrevista publicada o coses així, perquè sap que els fans el segueixen).

I el millor, gairebé sempre parla de cinema o de literatura. A més, el tio es nota que es dedica a escriure perquè els seus comentaris sobre cine són precisos, taxatius, suggeridors. Aquest de Moneyball és un exemple. M'encanta.

Sergi Calle ha dit...

I el segon comentari és per... Moneyball.

A mi no m'han de convencer amb això de "no és una pel·lícula de baseball" o "és La red social del deporte". A mi m'agraden les pel·lícules de Baseball! fa poc vaig gaudir com un beneït amb EL MEJOR. I aquesta, protagonitzada per Brad Pitt, sembla que és sensacional (tot i que no sigui de Baseball). L'espero MOLT