Ha mort en H.R. Giger, dissenyador de la criatura de la saga Alien

Cap comentari

Avui ens em assabentat d'una trista notícia, l'artista suís H.R. Giger ha mort a l'edat de 74 anys un hospital suís, després d'haver estat ingressat dilluns per una caiguda.


Nosaltres (i estem segurs que tots vosaltres també) sempre el recordarem per haver-nos provocat més d'un malson gràcies a la seva criatura més famosa i més terrible: l'Alien de la saga creada per Ridley Scott.


El seu univers estètic fou el que va inspirar Ridley Scott per a contratar-lo i que creés un dels personatges més pertorbadors del cinema i, sens dubte, una de les claus de l'èxit de la saga Alien.




Tot i que va participar també en la part creativa de pel·lícules com Dune i Batman Forever, serà recordat sobre tot per la creació dels escenaris i del disseny original de l'Alien, que tot i que ha anat variant al llarg de la saga, sempre ha mantingut el concepte pertorbador que li va inferir Hans Giger a la primera peli. 




L'any 1980 va rebre un Oscar pels efectes visuals d'Alien, el vuité passatger (Ridley Scott, 1979) i va ser llavors quan va començar la seva fama mundial i la relació amb la nissaga de l'extraterrestre més terrible que mai s'ha creat. 




També va col·laborar amb la tercera part de la saga: Alien 3 (David Fincher, 1982) i en l'última part de la saga Prometheus (Ridley Scott, 2011). 

Hem volgut fer-li un petit homenatge, ja que ell va ajudar a configurar els nostres terrors particulars amb la seva estètica sinistra que tant ens va impactar i captivar. EPD